DownArrowAKTUELT LOKALT
-Som forrige århundres forhold
[18.01 Aktuelt lokalt]
-Skal satse på god opposisjonspolitikk
[17.01 Aktuelt lokalt]
Håper på like godt 2012
[12.01 Aktuelt lokalt]
-Dette er stas!
[09.01 Aktuelt lokalt]

DownArrowKULTURSTOFF
- Det vakre kommer fra det naive
[12.01 Kulturstoff]
Utrolig takknemlig
[12.01 Kulturstoff]
Admiral og hjertemaker på topp
[28.12 Kulturstoff]

DownArrowSPORT & SPILL
- Dette må alle prøve
[16.01 Sport & Spill]
Viktige kamper for Høllen
[13.01 Sport & Spill]
Randesundere på landslaget
[12.01 Sport & Spill]

DownArrowFORBRUKERSTOFF
Finansposten er tilbake
[19.01 Forbrukerstoff]
DNT Sør - En vital jubilant
[17.01 Forbrukerstoff]

DownArrowKONKURRANSER
Lunsjdeal V4
[06.01 Konkurranser]
Kryssordløsning og vinner
[23.12 Konkurranser]
Trond Wåland vant LG varmepumpe
[23.12 Konkurranser]

DownArrowLOKALPOLITIKK
SAK 4/12: Kulturminner i Kristiansand
[18.01 Lokalpolitikk]

DownArrowLOKALE NYHETER


FÆDRELANDSVENNEN
- Vi er ikke noen nikkedukker
Kristiansand Høyre innstilte Harald Andersen til vervet som fylkesleder. Valgkomiteen svarte med å vrake Andersen og foreslå Hans Otto Lund som ny leder.

Låve totaltskadet i brann
En låve brant ned til grunnen torsdag kveld. Brannvesenet fikk reddet hovedbygningen.

Pågrepet etter kollisjon
Mistanke om ruskjøring etter trafikkuhell i Vennesla.

NRK SØRLANDET
Uenighet om målform i Setesdal
Dag Hovden (Ap) i Bykle ønsker at kommunen skal bli språknøytral. Det er et steg på veien mot bokmål, frykter språkprofessor.

Skremt over voldsutviklingen
Mer synlig politi kan øke folks respekt og tillit til politiet ? og føre til høyere terskel for å ty til vold. Det sier Fremskrittspartiets Åse Michaelsen.

Stadig flere skoler tilbyr kinesisk
Å lære kinesisk er ikke lett. Kanskje derfor at ikke mange av elevene på Kristiansand Katedralskole grep muligheten til å prøve seg. Men første time med kinesisk skapte likevel interesse for faget.

AVISEN AGDER
Veiene kan være glatte
Temperaturer ned mot frysepunktet og lett snøfall enkelte steder fører til glatte veier noen steder torsdag kveld.

Her brenner skolen ned
Signesminde skole på Sira er historie. Torsdag kveld brant den ned.

Juicefabrikk kan bli nedlagt
Stabburet vurderer å legge ned selskapets juicefabrikk på Ualand i Lund. Eventuell nedleggelse blir behandlet av Stabburets styre 30. januar.

DownArrowTRAFIKKMELDINGER


Ev 18 Grimstad - Kristiansand (Aust-Agder/Vest-Agder)
Vær- og føreforhold: Bart og vått. Gjelder fra: 20.01.2012 05:37

Ev 18 Kristiansand - Arendal, ([87] Dyreparkkrysset - [90] Timeneskrysset) (Vest-Agder)
Redusert framkommelighet: Stedvis innsnevring på grunn av vedlikeholdsarbeid. Arbeidet ventes avsluttet 3. februar. Gjelder fra: 30.08.2011 00:00

Ev 39 Kristiansand havn - Brennåsen, ved Kolsdalen (Vest-Agder)
Redusert framkommelighet: Kan bli stengt i perioder på inntil 5 minutter på grunn av sprengningsarbeid i periodene: Mandag til fredag fra 09:00 til 15:00 og fra 17:00 til 22:00. Arbeidet ventes avsluttet 30.03.2012. Gjelder fra: 10.01.2012 09:00

Ev 39 Mandal - Lyngdal (Vest-Agder)
Vær- og føreforhold: Bart og vått. Gjelder fra: 20.01.2012 05:39

DownArrowTRAFIKKLINKER
Avinor - Kjevik Lufthavn
Trafikkinformasjon over lokale avgangs- og ankomsttider

Ruteopplysningen 177
Informasjon om rutetider og trafikkavvik for buss og annen kollektivtrafikk på Agder

NSB - Sørlandsbanen
Sanntids trafikkinformasjon for lokale togruter

Color Line
Informasjon om forsinkelser og driftsforstyrrelser for strekningen Kristiansand - Hirtshals

Statens Vegvesen
Se alle veimeldinger for Vest-Agder

forbruker


Gaven til den som har alt og litt til

#

GAVETRØBBEL? HER ER GUIDEN DU TRENGER: En bereist onkel, en krevende partner eller en venn med høyst personlig smak. Vi kjenner alle noen som hvert år gir oss litt ekstra hodebry. Like sikkert som ”Tre nøtter til Askepot” kommer utfordringen: Hva gir jeg til den som har alt? Jakten på svaret starter i Kvadraturen.

Det er mange hensyn å. Hva kjøpte jeg i fjor? Ble mottakeren fornøyd, og i så fall, hvordan skal jeg gjenta suksessen?

Der andre gaver handles inn i en litt forlenget lunsjpause, krever denne ene oppgaven både gode sko og en juleengels tålmodighet.

Det første stoppet blir hos ”Enklere Liv”. Avdelingen som ligger i øvre del av Markensgate, åpnet i april. Kjeden profilerer seg med at de tilbyr nyttige og litt spesielle varer for enhver smak.

- I fjor ble vi utsolgt for elektriske visper. Vispen fungerer slik at du trykker på en knapp, og så rører den av seg selv. Den går på batterier og er veldig populær, opplyser daglig leder Marianne Svendsen.

Butikken er fylt med kjøkkenutstyr, massasjeapparater, stearinlysformer og en mengde større og mindre artikler for alle tenkelig behov som måtte dukke opp i hverdagen.

Svendsen trekker frem noen flere gode julegavetips fra sortimentet.

- Vi har en vekkerklokke som løper av sted, dersom du ikke skur den av. En skjortepakker som holder skjortene fine selv om de pakkes ned. Eller hva med en vinlufter som gjør at du slipper å la rødvinen stå etter å ha åpnet flasken. Denne vinlufteren gjør samme operasjonen i løpet av noen få sekunder, smiler Svendsen fornøyd.

Jeg blir også introdusert for gelésokkene som fjerner hard hud under føttene. Og for de langhårete; en børste som fjerner floker uten å slite på håret. Svendsen er klar for julehandelen og venter seg en kundegruppe som omfatter alt fra ungdommer til pensjonister.

Geit og kylling
På sine hjemmesider har Strømmestiftelsen en egen nettbutikk. Der tilbyr de gaver som kan løse flere problemer på en og samme gang. En geit kjøpt i Norge kan gi en fattig familie i Bangladesh en fremtidig inntektskilde. Ordningen startet på oppfordring fra Strømmestiftelsens givere.

- Vi ser at mange ønsker et alternativ til forbrukersamfunnet. Folk har så mange ting, og vil ikke ha noe som bare står på hyllen og samler støv. Jul er en tid for å vise omsorg for flere enn sine nærmeste.

Det forteller Kristine Storesletten Sødal som er markeds- og kommunikasjonssjef i Strømmestiftelsen. Geita er blant de mest populære gavene, og føyer seg inn under slagordet ”En god gave trenger ikke å være hard eller myk, medmenneskelighet pakkes ikke inn i gavepapir.”

- Mange unge kjøper våre gaver til hverandre. De eldre vil gjerne motta slike gaver, men er ikke sikre på om de tør å kjøpe det til andre, fortsetter Storesletten Sødal.

Hun opplyser at mange supplerer denne typen julegave med noe annet som de har kjøpt i tillegg.

Dufter og lapper
På vei bortover Gyldenløvesgate, får jeg umiddelbart to nye punkter på gavelisten. Apoteket ved Wergelandsparken har en utstilling av et stativ med telys og røkelse. Den perfekte juleduft. Og om kandidaten, mot formodning, skulle ha noe slikt fra før, er jo selve røkelsen en forbruksvare som trenger påfyll i ny og ne.

I vinduet ved siden av, hos Kreativ Quilt, henger en annonse for nybegynnerkurs i lappeteknikk. For mange vil nok det være en helt ny opplevelse.

Skulle vedkommende være mer interessert i å bli underholdt enn å gjøre noe selv, er byens nye storstue stedet. Et abonnement på Kildens konserter og teaterstykker må være tingen. Jeg kjenner at førjulstidens isende vind melder sin ankomst, og tankene går til Curling. Den litt snodige idrettsgrenen har fått et solid oppsving de siste årene. Idda Arena har både kurs og bane tilgjengelig. Ikke så dumt dersom den du skal kjøpe til har sportslige tilbøyeligheter. Jeg noterer meg at en ny hobby er en gave i seg selv, og fortsetter til neste stopp på handlerunden.

Den glade vandrer
På hjørnet av Kirkegaten og Tollbodgaten, ligger Den Norske Turistforeningens butikklokale. Mette Olsson er butikksjef og deler gjerne gode idéer med den som er på jakt etter en original gave.

- Et medlemskap hos oss kan være midt i blinken. Vi har også mange gode turbøker, kart og tips som kan kombineres i en julepresang, sier hun.
Per Thomas Skaanes sitter ved siden av og lytter til kollegaen. Som fagsjef i aktivitetsavdelingen har han noen innspill selv også.

- Vi er ikke fremmed for å lage noen artige varianter. Blant annet har vi mange kurs året rudt som folk kan melde seg selv og andre på. Kitekurs er et av mange eksempler. Vi er opptatt av å vise at man kan gi en aktivitet eller en opplevelse, ikke bare en gjenstand, påpeker Skaanes

Det høres ut som en god idè uansett hvem som skal ha presangen. For hvem setter vel ikke pris på opplevelser? Selve jakten på julegavetips i Kvadraturen viste seg å bli en mangfoldig og spennende reise. Nå gjenstår det bare å sortere inntrykkene.

TIPSLISTE:
Synes du det er vanskelig å finne julegave til den som har alt og som ikke har noen ønskeliste på lur? Radio Sør håper du får inspirasjon til å tenke nytt gjennom denne oversikten.

Opplevelser:

- Gavekort på kulturelle opplevelser i Kristiansand, som kinobilletter, billetter til forestillinger eller museer og utstillinger.

- Gavekort på en av byens mange restauranter eller kaffebarer.

- Reisegavekort

- Gavekort på velvære og hudpleie

- Matkurs på Hotell Norges gladkjøkken

- Vinkurs

- En helaften med show og middag

- Om du har hytte – invitere venner på hyttetur


Personlige gaver:

- Personlige gavekort – til den travle småbarnsfamilien kan et gavekort på barnevakt være verd mer enn penger, eller et personlig gavekort til din kjære med invitasjon til date og en bedre middag.

- Hjemmelagde julekaker og konfekt


Gaver som gleder andre

En god gave trenger ikke være hard eller myk, medmenneskelighet pakkes ikke inn i gavepapir

- Pengegave til Frelsesarmeens julegryte – og et pent kort til mottaker om at du har donert en sum i vedkommendes navn

- Gi en kylling eller ei geit, som kan skape inntekter for fattige familier. Eller gi et barn trygghet og skoleplass –gjennom Strømmestiftelsen eller Kirkens nødhjelp.

- Donere et beløp til frivillige organisasjoner som for eksempel Kirkens bymisjon, Røde Kors eller Leger uten grenser

- Flere tips finner du på www.gaversomforandrerverden.no, og www.gavermedmening.no
Forfatter:   Trond Marius Martinsen (Publisert: 12.12.2011)
Fotograf:    Bulls Pressblog comments powered by Disqus
Radio Sør eies av driftsselskapet, Kristiansand Lokalradio AS (Org. 992 235 993)

Adresse:
Vesterveien 2, 4613 Kristiansand | KART
Postboks 721, 4666 Kristiansand

E-postadresse:
post@radiosor.no

Tips:
SMS/MMS: kodeord RS til 2105
E-post: studio@radiosor.no
Telefon: +47 38 02 08 88

Sentralbord:
+47 38 00 64 04 (man - fre 08.00 - 16.00)

Radio Sør arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Se også Redaktøransvar. Radio Sør er ikke anvarlig for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.

Radio Sør er medlem av Norsk Lokalradioforbund, som igjen er tilknkyttet Norsk Presseforbund. Musikken er gjengitt med tillatelse fra Tono.

Gjennom et forpliktende samarbeid med Radio Loland, Radio Lindesnes og Radio Kvinesdal og Radio Evje kan du nå lytte til Radio Sør i Kristiansand, Søgne, Vennesla, Songdalen, Iveland, Mandal, Marnardal, Audnedal, Lindesnes, Åseral, Hægebostad, Kvinesdal, Flekkefjord, Sirdal, Evje og Hornes og Bygland.

Ansvarlig redaktør:
Tore Mydland | +47 90 19 67 76

Daglig leder:
Pål Lomeland | +47 97 18 68 49

Utviklet av: Petter Stensig

Tilbake til toppen Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet 2011 © Radio Sør