Hovedsiden
   Kontaktinfo
   Medarbeidere
   Radioreklame
   Radiohistorie
   Topplister
LYD: Siste nytt
Lokale nyheter
Lokal sport
Kulturkalender
 
Lokale nyheter
Fædrelandsvennen:
NRK Sørlandet:
Drill-eksplosjon utløste brann
[06.05.2011 17:23]

? Vi har ikke tid til å vente
[06.05.2011 15:10]

Klar for verdenscup-finale
[06.05.2011 17:06]

Bruker ting om igjen
[06.05.2011 18:46]

Hurtigbåtene tas ut av drift
[06.05.2011 13:47]

Lindesnes Avis:
Kristiansand kommune:
 
Trafikkinfo
Vest-Agder:
Værvarsel
Kristiansand:
Lørdag 7. mai 2011 kl 06
Delvis skyet. 7° kl. 06. Lett bris, 4 m/s fra nord-nordøst. Det er ikke ventet nedbør mellom kl. 06 og 12.

Lørdag 7. mai 2011 kl 12
Delvis skyet. 15° kl. 12. Laber bris, 6 m/s fra øst. Det er ikke ventet nedbør mellom kl. 12 og 18.

Lørdag 7. mai 2011 kl 18
Delvis skyet. 15° kl. 18. Lett bris, 5 m/s fra øst. Det er ikke ventet nedbør mellom kl. 18 og 00.

Søndag 8. mai 2011 kl 00
Delvis skyet. 10° kl. 00. Lett bris, 5 m/s fra øst-nordøst. Det er ikke ventet nedbør mellom kl. 00 og 06.

Søndag 8. mai 2011 kl 06
Delvis skyet. 9° kl. 06. Lett bris, 5 m/s fra øst-nordøst. Det er ikke ventet nedbør mellom kl. 06 og 12.


Filmanmeldelse: Unknown (Ukjent ID)


Identitetstyveri er noe de fleste kanskje forbinder med å få VISA-kortet sitt misbrukt i internetthandel eller annen svindel. I filmen Unknown, som har premiere denne helgen, er det derimot en litt annen og mer alvorlig form for identitetstyveri som er tema.

Martin Harris (Liam Neeson) er en amerikansk biologi-professor som skal på en miljøkonferanse i Berlin og holde et foredrag. Men før han rekker å ankomme dit blir han utsatt for en ulykke og blir liggende i koma i 4 døgn. Når han våkner opp er det eneste han husker hva han heter, og at kona hans befinner seg i Berlin hun også. Problemet er bare det å få tak i henne, og å finne ut hvorfor han i det hele tatt er i Berlin.

En nyhetssak på TV gjør at Martin husker at han skal forelese på den store bio-konferansen, og dermed kan han oppsøke både kona og hotellet de bodde på. Men når han kommer dit er kona (January Jones) sammen med en annen mann som også hevder han er Martin Harris. Og kona later som hun ikke kjenner ham igjen i det hele tatt.

Martin forstår at den nye Martin har stjålet identiteten hans, men han aner ikke hvorfor. Nå må han forsøke å finne ut hva som gjør at han er så spesiell. Han oppsøker taxisjåføren som reddet livet hans i trafikkulykken (Diane Kruger) og finner ut at hun heter Gina, er illegal immigrant og ikke spesielt keen på å hjelpe ham. Han kommer i kontakt med en gammel Stasi-agent ved navn Jürgen (Bruno Ganz) som vil forsøke å finne ut hva som gjør Martin så spesiell. Men sannheten viser seg å være noe helt annet enn det de hadde forestilt seg.

Unknown er kanskje en av de få filmene som har en mer beskrivende tittel på norsk enn på engelsk. Hos oss heter den nemlig Ukjent ID, og det er igrunn det hele filmen handler om. Nemlig at vi aldri helt kjenner identiteten til de vi møter. Bortsett fra taxi-sjåføren og den gamle Stasi-agenten. Ellers er det mye som er litt i det blå i denne historien. Men det jeg ser som den største svakheten i denne filmen er at karakterene igrunn er uinteressante store deler av historien. Og når de endelig blir interessante, etter som puslespillet gradvis faller på plass, blir du ikke spesielt mer interessert i dem.
Liam Neeson er til vanlig en habil og stødig skuespiller, og leverer godt denne gangen også. Problemet er at karakteren han spiller er ganske uinteressant, egentlig. Bruno Ganz gjør en god figur som gammel Stasi-agent, og Diane Kruger gjør en grei figur som illegal immigrant som egentlig bare vil overleve.
Som jeg sa istad er dessverre historien i Unknown litt for uinteressant. Jeg bryr meg døyten om hva som skjer med en biologi-professor som har blitt frastjålet identiteten sin. Selv når årsaken til det hele kommer frem blir det ikke mer interessant. For da bikker historien over fra å være om en mann-prøver-å-finne-ut-hvorfor-noen-har-stjålet-identiteten-hans-greie, til en-mann-forsøker-å-bevise-at-han-egentlig-er-annerledes-historie. Og jeg må innrømme at jeg ikke helt kjøper den. Det skal mer enn et slag i hode for å forandre noen så mye. Sånn sett er dette en litt lame versjon av Jason Bourne, og jeg må innrømme at han liker jeg mye bedre.

Unknown får med seg 5 av 9 kaffekopper
 
   
 
Av: Alfred Georg Klausen (28.04.2011)
Foto: www.filmweb.no
 

   Aktuelt lokalt
   Forbrukerstoff
   Kulturstoff
   Lokalpolitikk
   Sport & Spill
   Radionytt
   Dokumentar
   Konkurranser
   Arkiv

   
Siste artikler
Ukens travtips
[06.05 Sport & Spill]
Bli med på 50 mils helgen
[06.05 Sport & Spill]
Fast Five
[06.05 Kulturstoff]
Nå skal garderoben fornyes
[06.05 Aktuelt lokalt]
Finansposten
[05.05 Forbrukerstoff]
Emil er Månedens Nyfødte
[05.05 Konkurranser]
Symphonic City i teateret
[04.05 Kulturstoff]
Unge jenter med egen bedrift
[04.05 Aktuelt lokalt]
Siste aktiviteter
Bursdagsbarnet
Kjenner du noen som har bursdag denne uken – en som fortjener en skikkelig overraskelse? Hver fredag like over ni trekker vi ut ukens bursdagsbarn som mottar et stort gavedryss fra våre samarbeidspartnere. 
Månedens Nyfødte
Har du eller noen du kjenner nylig fått baby? Hver måned vil Radio Sør kåre månedens nyfødte. Den heldige vinneren og familien får et eksklusivt gavedryss fra våre samarbeidspartnere med en samlet verdi på over 10 000 kroner.
Lunsjdeal
Nå kan du få muligheten til å bytte ut matpakka med en deilig lunchmeny. Kjøkkenskapet spanderer gratis lunsj i ikke mindre enn fem dager - for deg og en venn
Anmeldelser
Troll på tape
[12.04 Kulturstoff]
Honningbarna – La Alarmane Gå
[04.04 Kulturstoff]
Child Hood Squad – LOFA
[07.03 Kulturstoff]
Martin Prahl- Through The Dark
[02.03 Kulturstoff]
Thom Hell – This Is Thom Hell
[28.01 Kulturstoff]
Albert – According To Albert
[26.01 Kulturstoff]


TELEFON: 38 00 64 04 | SMS: rs til 2105 | E-POST: studio@radiosor.no


Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet. © Radio Sør.
Radio Sør arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk.