DownArrowAKTUELT LOKALT
Dagens Gjest - Stein Roger Sordal
[04.03 Aktuelt lokalt]
Dagens Gjest - Oddmund Harsvik
[04.03 Aktuelt lokalt]
Dagens Gjest - Norge På Nytt
[17.02 Aktuelt lokalt]
Dagens Gjest - Marte Wulff
[14.02 Aktuelt lokalt]

DownArrowKULTURSTOFF
Klar for Palm Beach
[04.03 Kulturstoff]
Actionkomedie nominert til priser
[25.02 Kulturstoff]
Arteriet våråpner
[13.02 Kulturstoff]

DownArrowSPORT & SPILL
Andreplassen i sikte
[07.03 Sport & Spill]
Ukens travtips
[21.02 Sport & Spill]
NM-vinnere dagen derpå
[18.02 Sport & Spill]
Sparebanken Sør ny hovedsponsor
[03.02 Sport & Spill]

DownArrowFORBRUKERSTOFF
Finansposten - Rekruttering
[06.03 Forbrukerstoff]
Finansposten - Sosiale Medier
[13.02 Forbrukerstoff]
Finansposten - Billån
[06.02 Forbrukerstoff]

DownArrowKONKURRANSER
Julekalenderen - Luke 22
[20.12 Konkurranser]
Julekalenderen - Luke 21
[20.12 Konkurranser]
Julekalenderen - Luke 20
[20.12 Konkurranser]
Julekalender - Luke 17
[17.12 Konkurranser]

DownArrowLOKALPOLITIKK

DownArrowLOKALE NYHETER


NRK SØRLANDET
Tenker på de som ble skadet
10 år gamle Lalash Latif våknet opp til ambulanser i søndag morgen. Hun og familien bor vegg i vegg med boligblokken som brant i Arendal.

Uten teori etter dødsbrann
Politiets krimteknikere søndag jobbet med å finne brannårsaken. Én mann omkom og to personer ble skadet i en brann i en boligblokk i Arendal søndag morgen.

Flere busshistorier
Flere tips om farlig kjøring har kommet inn etter artikkelen om en bussjåfør, som kjørte vinglete på E18 mens han pratet i mobiltelefonen.

LINDESNES AVIS
Ikke speilblankt på Speilen
Speilen var slett ikke speilblank den siste helgen, men heller sørpete.

Mister 42 plasser
Etter at plassene bare har vært i drift i fem måneder, må Mandal statlige mottak legge ned 42 plasser for asylsøkere.

Tåler hardt vær i drømmejobben
Erling Løfsnes har vært ute en vinternatt før. Som 16-åring måtte han stå på egne bein og finne ut av livet i ungkarshybelen. Nå må han tåle hardt vær som turistsjef i Mandal.

AVISEN AGDER
Skadeverk og røykutvikling
Kasting av vedskie gjennom ei verandadør og melding om «røykutvikling» i tunnel på E39, er stikkord fra søndagens politilogg.

Rødt klister, eller god glid?
De 400 skiløperne som i dag skal gå Sirdal Skimaraton er litt i tvil om de skal ha klister under skiene...

Fra hobbydrift til million-omsetning
Det er bare en liten andel av gårdbrukerne som har jordbruket som hovedinntektskilde.

DownArrowTRAFIKKMELDINGER


Ev 18 Grimstad - Kristiansand (Aust-Agder/Vest-Agder)
Vær- og føreforhold: Bart. Gjelder fra: 09.03.2014 14:01

Ev 39 Kristiansand - Mandal (Vest-Agder)
Vær- og føreforhold: Bart. Gjelder fra: 09.03.2014 14:01

Ev 39 Songdalen, på strekningen Kristiansand - Mandal (Vest-Agder)
Redusert framkommelighet: Nedsatt hastighet til 50 km/t og manuell dirigering på grunn av sprengningsarbeid i periodene: Mandag til torsdag og søndag fra 22:00 til 05:30 (neste dag). Gjelder fra 03.03.2014 klokken 22:00 til 01.01.2015 klokken 05:30. Gjelder fra: 03.03.2014 22:00 Gjelder til: 01.01.2015 05:30

Ev 39 Søgne, på strekningen Kristiansand - Mandal (Vest-Agder)
Redusert framkommelighet: Nedsatt hastighet til 50 km/t og på grunn av sprengningsarbeid. Gjelder fra: 10.02.2014 16:12 Gjelder til: 05.04.2014 00:00

Ev 39 Mandal - Lyngdal (Vest-Agder)
Vær- og føreforhold: Bart. Gjelder fra: 09.03.2014 15:26Andreplassen i sikte

Det er tid for vinteridretten til å runde av årets sesongaktiviteter. Ishockeyklubben i Kristiansand, Lions, har i teorien en mulighet til å vinne serien i år. Dog krever det noe litt spesielt, ifølge kaptein Eilif Brodtkorb (t. 

 Les hele saken Av: Glenn Th. Faannessen (07.03.2014)NM-vinnere dagen derpå

Både Nicola Kovacevic (t.v.) og Arve Fosseli kom tilbake til Kristiansand som Norgesmestre i Thaiboksing i helgen. Dog kan vi se på bildet at en nok bruker litt lenger tid på å komme i kampform igjen. Fosseli kom på krykker, mens Kovacevic kom med attitude. 

 Les hele saken Av: Glenn Th. Faannessen (18.02.2014)Serielederen skal slås

Møkkaværet gjør at mange velger å holde seg innendørs. Vinteridretten nytes best innendørs, mener programleder Glenn Faannessen. Noe Robin Gunnarson (t.v.), forward, og Eilif Brodtkorb (kaptein) i Kristiansand Ishockeyklubb istemmer. 

 Les hele saken Av: Glenn Th. Faannessen (17.01.2014)- Vi skal vinne serien

Det er tid for vintersport, og Kristiansand Lions har allerede startet ishockeysesongen. To tap i Bergen skal ikke sette en stopper for feiringen av seire på hjemmebane denne helgen. Ny kaptein av året, Eilif Brodtkorb, og altmuligmann Frank Nordrum gjestet studio fredagen før hjemmekampene mot jærsk motstand. 

 Les hele saken Av: Glenn Th. Faannessen (08.11.2013)Har flere påmeldte i år

Leder ved Vågsbygd seilforening, Bjørn Stien, er fornøyd med antall påmeldte til årets Flødeseilas hvor det klaffer perfekt med båtmessen i Kristiansand. I år gjør de nemlig passering forbi rød stake utenfor Odderøya, noe som betyr at messedeltakerne kan få oppleve alle de seilbåtene som er med på årets seilas. 

 Les hele saken Av: Alf Otto Fagermo (31.05.2013)- Klart vi har en mulighet

Fløy-trener Joey Hardarson er klar på at hans lag er underdogs mot Start. Start vil mest sannsynlig stille med sine beste spillere for å sikre videre avansement i norgesmesterskapet i fotball. -Samtidig tror jeg vi han en god sjanse, særlig på hjemmebane, sier Hardarson til Radio Sør. 

 Les hele saken Av: Glenn Th. Faannessen (30.05.2013)Arrangerer bingo for å trekke medlemmer

Fredag arrangeres det for andre gang en bingokveld på Pir6 i Kristiansand. Bingo er faktisk ikke bare forbeholdt godt voksne, AKKS har hatt stor suksess med slike kvelder ellers i landet og daglig leder i AKKS Kristiansand Anette Bylund er klar på at dette er noe de har veldig lyst til å fortsette med. 

 Les hele saken Av: Alf Otto Fagermo (10.05.2013)Buongiorno Val Di Fiemme

1 gull, 1 sølv og 1 bronse ble beholdningen for de norske skiløperne etter gårsdagen under Ski-VM i Val Di Fiemme. Det førte naturlig nok til stor stemning blant de norske supporterene i VM Byen. - Det ble en perfekt start på VM for Norge, og for oss her nede sier Svein Bergheim på telefon fra Italia. 

 Les hele saken Av: Helge Martin Markussen (22.02.2013)Prøvespille for Gladiators?

Det kan du i kveld. Den lokale klubben i amerikansk football, Gladiators, skal ha prøvespill for de som vil. Trenerstaben ved Richard Bonds (t.v.) og Brett Rosenbaum (t.h.) er klar over at folk ikke nødvendigvis er vant til dette å kaste seg mot hverandre med all kraft. 

 Les hele saken Av: Glenn Th. Faannessen (05.02.2013)Hjelp Strømstad som forfatter

Falck Forlag har siste innspurt for sin lansering av i alt 15 supporterbøker til de fleste tippeligaklubber. Om Start skal få en slik bok, trengs det noen flere interesserte. Boka vil bli ført i pennen av Fredrik Strømstad. 

 Les hele saken Av: Glenn Th. Faannessen (01.02.2013)- Sats heller på OL i 2018

Radio Sør har som kjent startet sitt eget Curlinglag, og Helge Martin har på radioen gått høyt ut og satset på Vinter-OL i Sotsji i Russland til neste år. Det kommer nok litt kjapt mener Olympisk Mester og Generalsekretær i Curlingforbundet Pål Trulsen. 

 Les hele saken Av: Helge Martin Markussen (10.01.2013)Klart for sesongstart

Ishockeyklubben i Kristiansand, Lions, gjør seg klar for en ny sesong - sin andre - i norsk hockeyligasystem. I fjor ble læringskurven bratt, og B-lagstrener Frank Nordrum (t.v.) regner med at læringen fortsetter dette året. 

 Les hele saken Av: Glenn Th. Faannessen (25.10.2012)Football-boom

Kristiansand Gladiators, byens footballag, opplever en stadig økende interesse for sporten blandt de yngre. Nå er et tjuetalls unge med klubben på treninger med sesongen allerede igang. Alexander "Mike" Durazo (t. 

 Les hele saken Av: Glenn Th. Faannessen (14.09.2012)Rustning, sverd og masse lyd

Kampsporter er der mange av, og blant alle kampsporter som finnes, så er der nok noen som ikke er like kjente for oss alle. Kendo er kanskje en av disse. Her snakker vi rustning, sverd og masse lyd. Jørn Nørvåg startet kendoklubben her i Kristiansand for 8 år siden. 

 Les hele saken Av: Heidi Rosander Lund (11.09.2012)Lover sykkelfest!

Alt gjøres nå klart for sykkelfest i Kvadraturen i Kristiansand. Store sykkelstjerner som Ryder Hesjedal, Robbie McEven, Stuart O'Grady og bronsevinner i OL Alexander Kristoff er blant dem som skal sykle Sørlandet Grand Prix. 

 Les hele saken Av: Helge Martin Markussen (02.08.2012)Erik Tandberg - SGP og sykling

Det er klart for SGP, enda et stort arrangement i Kristiansand Sentrum. Erik Tandberg er rittleder, og han lever godt på erfaringen fra Sørlandsparken Grand Prix. Uten den erfaringen hadde årets ritt vært overveldende, mener Tandberg. 

 Les hele saken Av: Glenn Th. Faannessen (17.07.2012)Ukens travtips - Folkehesten kjemper om store penger

Søndag er det tid for nye V5 omganger på Sørlandets Travpark. Folkehesten Sørlandet -Thai Holliday som står i trening hos Øystein Tjomsland skal ut i sitt andre løp i karrieren. I et løp for norskfødte hopper er premien hele 50. 

 Les hele saken Av: Helge Martin Markussen (13.04.2012)Følg Sarpsborg 08 mot Start direkte

LYTT TIL KAMPEN DIREKTE: Sarpsborg 08 – Start sendes direkte på Radio Sør mandag 9. april. FotballXTRA starter klokken 14.00 med "før avspark". Her blir det intervjuer med lagenes spillere, trenere og supportere. 

 Les hele saken Av: Radio Sør (09.04.2012)Folkehesten debuterte med seier

Folkehesten Thai Holiday, som eies av flere hundre personer på Sørlandet, debuterte på best mulig måte med seier på Sørlandets Travpark søndag. Trener og kusk Øystein Tjomsland var strålende fornøyd med løpet. 

 Les hele saken Av: Helge Martin Markussen (02.04.2012)Bronse i sluttspillet

Det ble ikke den store finalen for Pirates i Kongsberg denne helgen. Trener Anthony Collins ønsket at laget skulle vinne sluttspillet, men tap i semifinalen stoppet dette effektivt. Dog ble det seier i bronsefinalen, og da var mye av det vonde glemt. 

 Les hele saken Av: Glenn Th. Faannessen (19.03.2012)KIK uten is 1.april

Mens curlingisen på Idda ligger en måned lenger. Dette synes Kristiansand Ishockeyklubb er ugreit. Samtidig ser de kommunens situasjon i denne saken. Daglig leder Tor Anders Nodeland forklarer KIKs standpunkt her. 

 Les hele saken Av: Glenn Th. Faannessen (14.03.2012)Gladiators med ambisjoner

To nye amerikanere er hentet fra den solfylte staten California for å forsterke stallen til Kristiansands amerikanske fotballag. Coach Daniel Levy (t.v.) er overbevist om at laget nå skal kjempe om edelt metall, når Cody Smith og DeShawn Wilkins (t. 

 Les hele saken Av: Glenn Th. Faannessen (05.03.2012)Sørlandet bokser godt

Med to gullmedaljer og en sølvmedalje har sørlendingene satt sitt preg på bokse-Norge. Alexander Hagen fra Flekkefjord vant gull i sin vektklasse, og forsvarte dermed tittelen fra fjoråret. Han satser mot OL i London. 

 Les hele saken Av: Glenn Th. Faannessen (27.02.2012)Hovden Tour i rute

Med over 800 påmeldte er Hovden Tour innenfor målet om ca 1000 påmeldte innen rennstart. Det forteller rennleder Jon Rolf Næss til Radio Sør. -Vi skal nå alltids håndtere det meste, men det greieste er nå at folk melder seg på i god tid. 

 Les hele saken Av: Glenn Th. Faannessen (24.02.2012)NM i kampsport i Kristiansand

Lørdag 3. mars på Kick skal det sparkes og slås til det til slutt står igjen et knippe norgesmestre i Muay Thai-boksing. Arrangører for mesterskapet er Oksa i Kristiansand. I studio en regntung onsdag fant Radio Sør Espen Tellefsen (f. 

 Les hele saken Av: Glenn Th. Faannessen (22.02.2012)Seiret i høyesterett - vil få konsekvenser for norsk fotball

Etter 2 år i rettsystemet, er endelig Terje Reinertsen (Vindbjart) ferdig med saken han og en tidligere finsk kollega i Notodden har hatt mot Telemarks-klubben. Reinertsen ble sammen med sin kollega sparket av klubben grunnet økonomiske årsaker, og nå har høyesterett slått fast at oppsigelsen var ulovlig. 

 Les hele saken Av: Glenn Th. Faannessen (03.02.2012)Fortsatt ingen enighet

Administrerende direktør i Start, Sveinung Hovstad, sier til Radio Sør at forhandlingene mest sannsynlig kommer til å fortsette utover kvelden. Allikevel er Hovstad ved godt mot, og har tro på at man skal komme i mål. 

 Les hele saken Av: Glenn Th. Faannessen (31.01.2012)En voksen guttedrøm går i oppfyllelse

Erik Tandberg er primus motor og mannen bak det nye kontinentallaget i sykkel, Team OneCo – Mesterhus. - Laget har et budsjett på rundt 5 millioner kroner, og skal være det sportslige ansikt utad for bedriftene som står bak laget sier Tandberg til Radio Sør Målet er å hevde seg i norgestoppen allerede første året, som innebærer norgescupen. 

 Les hele saken Av: Helge Martin Markussen (16.01.2012)- Dette må alle prøve

Hver søndag møtes en gjeng Vigør medlemmer i Idda Arena for å spille intern Curling serie med 8 påmeldte lag. Leder for curlingavdelingen i Vigør, Robert Grønseth, sier det er mange tidligere idrettsutøvere som kanskje er ferdig med sin aktive idrettskarriere finner tilbake til sitt konkurranseinstinkt. 

 Les hele saken Av: Helge Martin Markussen (16.01.2012)Viktige kamper for Høllen

Futsalklubben fra Søgne har fått spillere tilbake fra skade, og har forsterket med spillere fra bl. a Fløy for å stå sterkere når konkurransen virkelig spisser seg til i eliteserien i Futsal i Norge. Forrige gang Høllen var i aksjon, ble det null poeng - men på andre banehalvdel stod fotballkjendiser som Mos, Dawda Leigh og Daniel Fredheim Holm. 

 Les hele saken Av: Glenn Th. Faannessen (13.01.2012)Randesundere på landslaget

Norges håndballforbund har tatt ut Kristian Nordvik Thyssen og Ida Gabrielsen til gutte LM96- og jentelandslaget LK96, som samles i Skien 19-22. januar. Trenerkoordinator og sportslig ansvarlig i håndballgruppa i Randesund IL, Sverre Bleie, er stolt på vegne av hele klubben og de to utøverne. 

 Les hele saken Av: Glenn Th. Faannessen (12.01.2012)Ser mot Danmark

Vigør har klokketro på sin ungdomsavdeling om dagen, og jakter nå et samarbeid med en utenlandsk klubb for å gi ungdommen og støtteapparatet en bredere fotballopplevelse og -kompetanse. FC København og Brøndby har vært i kikkerten, men det ser ut til at det blir Aalborg som blir klubben Vigør knytter bånd med. 

 Les hele saken Av: Glenn Th. Faannessen (05.01.2012)Start starter 2012

3. januar var første treningsdag for de spillerne som nå utgjør Start-stallen så langt i 2012. I denne artikkelen ligger intervjuer med Mons Ivar Mjelde, Espen Hoff og Glenn Andersen. Først de to spillerne om det å starte sesongen. 

 Les hele saken Av: Helge Martin Markussen (03.01.2012)Ønsker proffboksing velkommen

Nils Kapstad (t.h) er fortsatt en nøkkelfigur i AIK Lund, og han har drevet med boksing i 51 år. Nå lufter idrettspresident Rognlien ideen om å gjøre proffboksing lovlig igjen i Norge. Dette er et forslag som Kapstad støtter helhjertet. 

 Les hele saken Av: Glenn Th. Faannessen (13.12.2011)-Det er klart vi er spente

Det sier spillende trener for Høllen FK, Espen Eriksen, som er - sammen med resten av Søgne-laget - i Oslo denne helgen for å spille futsal-kamper mot landslagspillere og tippeligaprofiler. Vi snakket med treneren da han satt i bilen på vei mot Oslo og noen tøffe motstandere, særlig med tanke på at Høllen er 5. 

 Les hele saken Av: Glenn Th. Faannessen (02.12.2011)Lindy Taraldsen på vei tilbake

Det forteller Vipers-trener Thomas Hørlyk til Radio Sør i dag. - Det er veldig positivt, og hun kommer til å heve nivået, sier Hørlyk til Radio Sør. Hun kommer til Kristiansand den 18. desember og er spilleklar for Vipers etter nyttår, det bekreftes på Vipers hjemmesider. 

 Les hele saken Av: Glenn Th. Faannessen (24.11.2011)Har planen klar mot Viking

Mons Ivar Mjelde gleder seg stort til å reise til Stavanger for å kjempe om en ny seier mot rival Viking og kanskje "vinne i lotto" og overleve i Tippeligaen. Planene som er lagt for å ta tre poeng i Stavanger er nå klare, og Start-treneren mener Viking har flere svakheter som Start må utnytte i kampen. 

 Les hele saken Av: Glenn Th. Faannessen (17.11.2011)-Det skal smelle litt Les hele saken Av: Glenn Th. Faannessen (15.11.2011)-Vi skal bli topp 3!

Det mener trener for Kristiansand Ishockeyklubb Lions, Frank Nordrum. Også Tor Anders Nodeland er optimistisk med tanke på årets sesong i 3. divisjon. Han tror Nordrums garantier vil bli innfridd denne sesongen. 

 Les hele saken Av: Glenn Th. Faannessen (11.11.2011)- Skandinavias beste 3 åring!

Travtrener Øystein Tjomsland er ikke i tvil om at gullhesten Tekno Odin er Norges beste, og kanskje Skandinavias beste 3 årige kaldblodshest. 9 løp har hingsten gått i år, det har resultert i 8 førsteplasser, 1 andreplass og 1 million kroner innkjørt for eierene. 

 Les hele saken Av: Helge Martin Markussen (10.11.2011)Skuffet over nederlag

Det ble som kjent ingen suksess for Kristiansand i kampen om å få arrangere Sykkel-VM i 2016. Stavanger, Drammen og Bergen er de tre byene som enda er med i kampen om å bli Norges kandidat overfor UCI. 

 Les hele saken Av: Helge Martin Markussen (03.11.2011)FK Fri - fotball som terapi

Vi hører stadig om fotballens inkluderende egenskaper på breddenivå, og i Kristiansand har man siden 2008 hatt et tilbudt for barn og unge som har hatt en fortid innen rus og/eller psykiatrien. Klubben heter FK Fri, og Andreas Holteberg - som selv har slitt - kom innom studio for å fortelle om sitt engasjement i klubben. 

 Les hele saken Av: Glenn Th. Faannessen (27.10.2011)- Det er plass til håndballen

Det mener Konrad Olavsson, trener for Randesund ILs a-lag i herrehåndball. I kveld er det lokalderby når den gamle storheten KIF møter oppkomlingen RIL til dyst i Gimlehallen klokken 20.30 i kveld. I dette intervjuet får vi litt ordkrig, og litt optimisme for håndballens potensiale i Kristiansand. 

 Les hele saken Av: Glenn Th. Faannessen (18.10.2011)Idda-debut for Lions og Pirates

Denne helgen har to klubber i Kristiansand hver sin milepæl å markere. Ishockeyklubben Lions spiller sin første kamp inne i Idda-anlegget, det samme gjør Pirates. Lions spiller treningskamp mot Skien, mens Pirates tar imot to motstandere denne helgen i 1. 

 Les hele saken Av: Glenn Th. Faannessen (07.10.2011)-Det er jo et eventyr

Det sier Norges nyeste toppdommer i fotball, Tore Hansen. Hansen er fra Feda i Kvinesdal, men er mest kjent på sørlandet som spiller, trener og sportslig operativ i MK. De senere årene har han satset på en dommerkarriere, og søndag 18. 

 Les hele saken Av: Glenn Th. Faannessen (19.09.2011)Folkehesten - Din mulighet til å bli hesteeier

Å eie en travhest er for mange en uoppnåelig drøm. I alle fall inntil nå. Fra midten av neste måned legges andeler i ”Folkehesten” ut for salg. Prosjektleder Kim Are Sveen i Det Norske Travselskap forteller her hva prosjektet dreier seg om. 

 Les hele saken Av: Helge Martin Markussen (30.08.2011)Den ultimate sporten for å måle krefter

17. september arrangerer Kristiansand Strongteam NM I strongman for klassene -90 kilo og -105 kilo i Odderøyhallen. Klubben er den største i landet og Per Andrew Lier fra klubben sier det er show å være på Strongman konkurranse. 

 Les hele saken Av: Helge Martin Markussen (18.08.2011)-Vi blir lagt merke til

Det sier daglig leder i Aust- og Vest-Agder friidrettskrets, Finn Kollstad, om helgens sørlandske innsats i friidretts-NM. Medaljene drysset, med kjente Andreas Torkildsen og Ida Marcussen i spissen. -Ida tok jo medalje i alt hun deltok i, omtrent, sier Kollstad. 

 Les hele saken Av: Glenn Th. Faannessen (15.08.2011)- Dypt savnet allerede

- Han er dypt savnet allerede, det er bare trist. Det er slik talsmann for Kanarifansen Kenneth Kvebek ordlegger seg når Radio Sør ringer. I dag hang det bannere rundt Åråsen som uttrykte fansens misnøye med at Espen Søgård ble løst fra klubben. 

 Les hele saken Av: Glenn Th. Faannessen (09.08.2011)-Må senke skuldrene

Det mener Start-trener Mons Ivar Mjelde er spesielt viktig i kveldens kamp mot Haugesund. Ostringen håper på at laget er enda bedre i dag enn forrige kamp. - Vi har vært langt vekk fra poeng de to første kampene jeg ledet laget, så så vi klare forbedringer mot Molde. 

 Les hele saken Av: Glenn Th. Faannessen (08.08.2011)- Godt at det endelig løsnet

Fløy tok en etterlengtet seier mot Åsane i helgen. Jonas Mong og spillende trener Joey Hardarson scoret målene i 2-0-seieren. - De siste kampene har vi jo dominert banespillet, men ikke evnet å sette sjansene våre. 

 Les hele saken Av: Glenn Th. Faannessen (08.08.2011)- Dette skal vi klare å snu

Det sier Start nye signering Olav Tuelo Johannesen. Han er veldig glad for å ha signert for en klubb i tippeligaen, og han gleder seg til at det løsner for Start og at de begynner å spille makrellfotball igjen. 

 Les hele saken Av: Glenn Th. Faannessen (02.08.2011)VM Løypa er klar

Kristiansand ønsker Sykkel-VM i 2016 i konkurranse med flere andre Norske byer. En løype på 15 kilometer ble presentert på Øvre Torv i ettermiddag, og en gruppe lokale syklister fikk også lov å prøvesykle løypen. 

 Les hele saken Av: Helge Martin Markussen (14.07.2011)Mjelde har tatt kontrollen

Mons Ivar Mjelde tok tirsdag over Start, og hadde sin første trening med laget på Sør Arena. Strilen har de siste ukene hatt jobben som trener for 3. divisjonslaget Valestrand/Hjelvik på Osterøy, som han bare fikk lede i 2 kamper før Start tok kontakt. 

 Les hele saken Av: Helge Martin Markussen (13.07.2011)-Hadde godt av å være litt borte fra fotballen

-Eller egentlig har jeg jo ikke vært borte fra fotballen i sin helhet, og tiden ble jo kortere enn jeg hadde tenkt, forteller Tore André Dahlum til Radio Sør. I dag ble det klart at Dahlum er ny sportslig leder i Våg FK, og han tiltrer i stillingen i august måned. 

 Les hele saken Av: Glenn Th. Faannessen (22.06.2011)Opprykket røk for Gladiators

Det måtte hovedtrener for Gladiators, Daniel Levy, innse da Stavanger-laget AFC Show ble for sterke i seriefinalen. Etter 0-14 i sesongens siste kamp, ble det hverken opprykk til første divisjon eller noe seriemesterskap for laget som spiller amerikansk fotball. 

 Les hele saken Av: Glenn Th. Faannessen (21.06.2011)Oppsummering 2. div, avd 3

Et Vindbjart som fungerte strålende i én omgang, og et lokaloppgjør med lykkelig utfall for grønnkledde mandalitter - det er hovedsakene etter helgens runde i 2. divisjon, avdeling 3. MK-trener Jan Sanden var godt fornøyd med seier i lokaloppgjøret mot Fløy på Flekkerøya, mens Fløy-trener Joey Hardarson mener Fløy burde vunnet kampen. 

 Les hele saken Av: Glenn Th. Faannessen (20.06.2011)- Det gjøres så mye bra

4 sørlendinger skal til Tyrkia for å konkurrere i europacupen i friidrett. Blant de fire er lyngdølen Håkon Mushom, som overrasket hele friidretts-Norge med fantomløpet på Bislett. - Det er tydelig at vi har mange gode trenere som gjør en kjempejobb med å få opp talenter i friidretten på sørlandet, sier landslagstrener og nestleder i KIF Friidrett. 

 Les hele saken Av: Glenn Th. Faannessen (15.06.2011)- Liker ikke det jeg ser

Det sier tidligere Start-spiller Tom Berhus. Han ser blant annet paralleller med nedrykksesongen med Stig inge Bjørnebye, men verst av alt er all støyen rundt det som skjer. - Prestasjonene på banen er urovekkende, og iblandet all støyen rundt hele klubben er dette en lei situasjon klubben er i, sier Berhus til Radio Sør. 

 Les hele saken Av: Glenn Th. Faannessen (15.06.2011)4-3-seier = krydderfotball?

Vindbjart-trener Steinar Skeie mener laget gjør det unødvendig spennende når de slipper motstanderlaget inn igjen i kampen. Venndølene kontrollerte kampen mot Austevoll og var klart best i første omgang, men 4-1 ble til 4-3 før dommeren blåste av kampen. 

 Les hele saken Av: Glenn Th. Faannessen (14.06.2011)- Blant de aller beste!

- Øystein Tjomsland er veldig godt igang denne våren og sommeren, og han befester sin posisjon som en av de aller beste trenerne og kuskene i Norge, det sier markedsjef ved Sørlandets Travpark ingvar Ludvigsen. 

 Les hele saken Av: Glenn Th. Faannessen (14.06.2011)Fotballdrømmen skal leve videre

Fotballdrømmen er et initiativ satt i gang av Kristiansand Avis og FK Grim, hvor breddeidrettslag skal kunne søke om støttemidler for å oppfylle fotballdrømmer. - Etter mange års dugnadsinnsats så hadde vi i FK Grim litt for mye penger, fant vi ut, sier formann Ketil Løkås. 

 Les hele saken Av: Glenn Th. Faannessen (09.06.2011)- Vårt utgangspunkt er uforandret

Det sier MK-trener Jan Sanden til Radio Sør da vi spør ham om hva han synes om at unggutten Eirik Schulze (18) kobles til Start igjen. - Schulze har en kontrakt med oss, og det forholder vi oss til, sier Sanden. 

 Les hele saken Av: Glenn Th. Faannessen (09.06.2011)MK er nest best på Sørlandet

Det ble klart etter helgens serierunde i 2.divisjon avdeling 3, der både Fløy og Vindbjart tapte sine kamper - mens Mandalskameratene stakk av med tre kjærkomne poeng borte mot Vidar. - Det var en veldig god kamp av oss, og jeg synes vi vinner fortjent, sier MK-trener Jan Sanden til Radio Sør. 

 Les hele saken Av: Glenn Th. Faannessen (06.06.2011)-Ikke ute etter Tørum

Menighedens talsmann Terje Roland mener noen av overskriftene er misvisende når supporterklubben mener Tørum må løses fra kontrakten. Han presiserer at Tørum har stor respekt i supporterklubben. Det Starts tolvte mann mener er at styrets håndtering av Tørums kontraktsituasjon har ført klubben ut i det sportslige uføret den nå er i. 

 Les hele saken Av: Glenn Faannessen (31.05.2011)Endelig ble Claus seriemester

Claus Eftevaag har spilt i Start og Brann, men aldri blitt seriemester. Etter at han la opp i 1997 pga skade har han nøyd seg med fotball på hobbybasis. Før denne sesongen ble han hentet til Sparebank 1 SR Bank sitt lag i Umbroligaen, for å endelig vinne noe. 

 Les hele saken Av: Helge Martin Markussen (30.05.2011)- Det har vært en fin tid

En av Mandalskameratenes store veteraner, Tor Olve Fagnastøl, legger fotballskoene på hylla med umiddelbar virkning. Spilleren satte i fjor klubbrekord i antall klubbkamper for de grønnhvite fra Mandal, men er ikke bekymret for fremtiden til klubben han setter høyest. 

 Les hele saken Av: Glenn Faannessen (24.05.2011)Bli med på seilkurs!

18. mai starter Christiansands Seilforening nybegynnerkurs for alle mellom 8-14 år. Kurset arrangeres i Kristiansand Gjestehavn, hvor Christianssands seilforening har klubblokaler og båter. Hver samling begynner med 15 – 20 minutter teori / klargjøring av båter på land. 

 Les hele saken Av: Helge Martin Markussen (13.05.2011)Turnering i det grønne

På gresset mellom lesesaler og studentpuber holder Conventus Croquet tradisjonene ved like. Foreningen ble startet i 2005 av tre studenter ved Universitetet I Agder. - Vi bygger på brorskap og den sosiale sporten croquet, forklarer Lars Haralstad som er leder i Conventus. 

 Les hele saken Av: Trond Marius Martinsen (10.05.2011)Inviterer kvinner til golfbanen

Fredag 13. mai inviterer Kristiansand Golfklubb kvinner til å bli kjent med sporten. Man trenger ikke ha eget utstyr for å være med. Golfklubben stiller med alt man trenger. - Dagen er lagt opp til at man skal bli kjent med sporten og banen i Randesund, samtidig som det skal være en sosial samling, sier Golfpro Hans Åberg ved Kristiansand Golfklubb. 

 Les hele saken Av: Helge Martin Markussen (09.05.2011)Bli med på 50 mils helgen

50-mils helgen er en treningssamling for alle syklister på alle nivå som ønsker å ha en uforglemmelig helg full av rolig sykkeltrening, møte likesinnede og ikke minst ønsker å forbedre sine prestasjoner inn mot sykkelsesongen. 

 Les hele saken Av: Helge Martin Markussen (06.05.2011)Følg fartsfesten på radio

I samarbeid med arrangøren, Rally Sørland vil Radio Sør og Radio Lindesnes følge fartseventyret fra de Sørlandske skoger. Det blir fortløpende resultatservice, intervjuer og rallyinformasjon. Rallyradioen er den eneste måten å holde seg oppdatert på under løpet, dersom man ikke har trådløst bredbånd og bærbar PC med seg i skogen. 

 Les hele saken Av: Radio Sør (20.04.2011)- 50 prosent sjanse for at vi ikke deltar i europacupen

Vipers Kristiansand Kan komme til å måtte si fra seg plassen i europacupen neste år på grunn av store kostnader knyttet til deltakelsen. Klubben er kvalifisert for cupvinnercupen gjennom sin sølvmedalje i NM finalen i fjor, fordi NM vinner Larvik skal delta i mesterligaen. 

 Les hele saken Av: Helge Martin Markussen (10.03.2011)Satser stort med utenlandske hester

Travtrener Øystein Tjomsland fra Søgne satser stort på toppstammede hester fra USA. Målet er i fremtiden å kunne konkurrere i de store utenlandske løpene. Så langt har Team Tjomsland hentet to hester i Dominus og Priority Photo som begge allerede er i trening ved stallen i Sørlandets Travpark. 

 Les hele saken Av: Pål Lomeland (10.03.2011)Tørum får ikke forlenget kontrakten

Det ble klart i dag. Dermed kan vestlendingen være ferdig for Start etter årets sesong. Administrerende direktør i Start, Sveinung Hovstad, forklarer i dette intervjuet hvordan Start har kommet frem til avgjørelsen, og redegjør også for hva klubben planlegger videre på trenerfronten. 

 Les hele saken Av: Glenn Faannessen (08.03.2011)Gimlebadet åpnet

Mandag ble det nye Gimlebadet åpnet av ordfører i Kristiansand Per Sigurd Sørensen. Den nye midlertidige svømmehallen skal stå i 2 år, fram til det nye Aquarama ved bystranda er ferdig. En slik midlertidig løsning er helt nytt sier Per Sigurd Sørensen til Radio Sør. 

 Les hele saken Av: Helge Martin Markussen (22.02.2011)- Nå må regionen vise at man ønsker VM

Svein Bergheim og Tom Hansen er to sykkelentusiaster som ønsker Sykkel VM i 2016 til Kristiansand. 26. februar skal NCF bestemme om Norge skal melde seg som søkernasjon. Gjør man det, vil kampen om å bli arrangørby starte. 

 Les hele saken Av: Helge Martin Markussen (09.02.2011)Kondisjonstrening - en viktig treningsform

Av ulike treningsformer som vi kan velge blant,så er kondisjonstrening en veldig viktig treningsform. Kondisjonstrening er en treningsform for alle, og kondisjonstrening er ikke bare trening i sal, her har man mye å velge blant. 

 Les hele saken Av: Heidi Rosander Lund (08.02.2011)- Farten er en gave fra Gud

Ernest Assante imponerte publikum og ledelsen i Start under Color Line Cup, der start gikk til topps. Den lynraske Ghaneseren har signert en 3 års kontrakt med de gule og svarte og trives allerede bra i sin nye hjemby. 

 Les hele saken Av: Helge Martin Markussen (25.01.2011)- Jeg har mye å tilføre klubben

Danske Brian Priske har signert en 2 års kontrakt med Start. Høyrebacken har erfaring fra Dansk Superliga, Premier League og Belgisk toppserie i tillegg til flere kamper for det danske landslaget. - Min lange erfaring tror jeg kommer godt med, sier Priske. 

 Les hele saken Av: Helge Martin Markussen (25.01.2011)Skal man trene når man er syk?

Mange ligger godt under dyna i disse dager med influensa, mens andre går rundt og føler seg litt småsyk. Hvordan er det med trening når man ikke er helt i form? Gjør man vondt verre, eller kan det bare være godt for kroppen med ei rolig treningsøkt? Treningsintruktør ved GO Treningssenter, Johan Holte har sine klare meninger om dette. 

 Les hele saken Av: Heidi Rosander Lund (19.01.2011)Sykkel VM i Kristiansand?

Et sykkel-VM til Norge er en våt drøm for mange sykkelfrelste, deriblant Tom Hansen og Svein Bergheim, som har lagt fram det de mener bør være løypa om Kristiansand skulle få VM til byen i 2016. Med start og mål på Bjørndalsletta mener duoen at dette vil være en spektakulær og publikumsvennlig løype. 

 Les hele saken Av: Helge Martin Markussen (03.11.2010)- Forsvar er viktigst for meg

Pirates' stjerneskudd denne sesongen, Antonio Russel, har etter helgens kamp mot Gimle scoret over 30 poeng i snitt per kamp for Pirates så langt denne sesongen. Lovordene hagler nå fra Pirates-apparatet og andre klubber i landet. 

 Les hele saken Av: Glenn Th. Faannessen (28.10.2010)Dyreparken Håndballfestival for 7.gang

Som Sørlandets største idrettsklubb og med en av Norges største håndballgrupper, så var det viktig for Randesund Idrettslag å få sin egen håndballcup. Resultatet ble Dyreparken Håndballfestival, og denne helgen går festivalen av stabelen for 7. 

 Les hele saken Av: Heidi Rosander Lund (31.08.2010)Rils nye daglige leder er godt i gang med sin nye jobb

Øystein Konradsen er ny daglig leder i Randesund Idrettslag. Konradsen har sin bakgrunn fra Donn toppfotball, og ellers lang erfaring fra bank og inkasso. Konradsens er frem til mange interessante utfordringer i en klubb med mange dyktige og engasjerte mennesker på samme lag. 

 Les hele saken Av: Heidi Rosander Lund (31.08.2010)Ukens travtips

Det er klart for en ny dobbel V5 omgang på Sørlandets Travpark denne helgen. Den lokale Treneren Øystein Tjomsland har nå over 1000 seire, får han flere denne søndagen? Her er ukens travtips fra Ingvar Ludvigsen. 

 Les hele saken Av: Helge Martin Markussen (09.07.2010)Siste etappe og bilhavari

Det har vert et døgn fyllt av kontraster for Snake Oil Teamet. De nærmer seg slutten på eventyret, og Audien sa i går takk for seg. - Det var gearkassa som røk, det sier Espen til Radio Sør. Det kan bli en dyr affære, men gutta er likevel ved godt mot. 

 Les hele saken Av: Helge Martin Markussen (09.07.2010)Avreise Italia for Snake Oil Teamet

Snake Oil Teamet fikk kjørt seg på Monzabanen i går. Alle bilene deres tålte påkjenningen, men en Nissan Skyline tok kvelden. Se bilder fra Monza på deres hjemmesider www.snake-oil.no I morges tok vi en prat med Erik som ikke var helt våken da vi fikk tak i han i resepsjonen på hotellet. 

 Les hele saken Av: Helge Martin Markussen (08.07.2010)Snake Oil klar for Monza

Fra Slovenia gikk turen inn i Italia i går. Like sør for Genova var det målgang for Snake Oil Teamet. Etter å ha kjørt fra alle andre på første etappe, var gårsdagen mer preget av smale fjellveier i Nord-Italia. 

 Les hele saken Av: Helge Martin Markussen (07.07.2010)Snake Oil først til Slovenia

Snake Oil teamet la ut fra London søndag med Slovenia i sikte. Første etappe var på 923 miles, den lengste i årets løp. Men teamet var smarte, og kom seg unna ferietrafikken og la alle de andre bilene bak seg. 

 Les hele saken Av: Helge Martin Markussen (06.07.2010)Cannonball 2010 er i gang

Snake Oil Teamet er i full gang med årets Cannonball Race. Starten gikk i London i går, og den første etappen er den lengste. Fredag reiste de fra Kristiansand, med en lykkeønsking fra kongehuset! Hør første rapporten fra Snake Oil Teamet her. 

 Les hele saken Av: Helge Martin Markussen (05.07.2010)Er det galskap eller lidenskap?

Snake Oil Teamet reiser i dag avgårde til London for starten på årets Cannonball Race. Flere av årets deltakere var med i fjor, men bilene er noe mer spektakulære i år. Cannonball Race er et bilrace med start i London, men hvor man så skal, aner ikke deltakerne. 

 Les hele saken Av: Helge Martin Markussen (02.07.2010)Riktig utstyr er viktig for fisketuren

For fiskere er utstyret viktig. Om det er fordi det napper mer, eller om det er fordi fiskeren innbiller seg at det napper mer, det kan nok diskuretes. Det er med fiske som med alle andre hobbyer at det er viktig å ha et godt og variert utvalg av utstyr. 

 Les hele saken Av: Heidi Rosander Lund (10.06.2010)Fevang slapp med skrekken

Etter 41 minutter i kampen mellom Start og Viking falt Kaptein Geir Ludvig Fevang om i smerte etter en duell, og mange fryktet et nytt avbrekk for den skadeplagede midtbanespilleren. Men heldigvis var det bare snakk om en overtråkk. 

 Les hele saken Av: Helge Martin Markussen (09.06.2010)Poengdeling mellom rivalene

1-1 og poengdeling var etter spill og sjanser et rettferdig resultat, selv om kampen kunne bikket begge veier med bedre uttelling foran mål mente Start trener Knut Tørum etter kampen på Sør Arena mandag. 

 Les hele saken Av: Helge Martin Markussen (09.06.2010)Laksesesongen er i gang

1. juni gikk startskuddet for årets laksesessong. En av de som har sett frem til en ny laksesessong er Stein Grønberg ved Grønberg Sport. Grønberg er stolt over muligheten for laksefiske på Sørlandet, og kan fortelle at 1. 

 Les hele saken Av: Heidi Rosander Lund (07.06.2010)Bare nesten for Fløy

Drøyt 650 betalende tilskuerer hadde tatt turen til Flekkerøy Stadion i går for å se hjemmelaget Fløy ta i mot Tippeligalaget Odd. Og hjemmelaget viste null respekt, og gikk rett i strupen på et Odd lag som virket å ikke være skjerpet til kampen. 

 Les hele saken Av: Helge Martin Markussen (20.05.2010)Lever proffdrømmen i Estland

Ali Gashamy fra Kristiansand er kjent for mange som tidligere Start og Vindbjartspiller. I april bestemte 20 åringen seg for å prøve lykken i den Estiske toppklubben FC Flora Tallinn. Der har det gått bra den siste tiden. 

 Les hele saken Av: Helge Martin Markussen (11.05.2010)Frisbee: Sesongen er i gang

På Egsjordene spiller de golf uten kølle og ball. - Nivået i Norge, er meget høyt. Vi har både europamestere og verdensmestere her til lands. Erik Hammer Staalesen, er leder for Kvadraturen Frisbee Golf Klubb (KFGK). 

 Les hele saken Av: Trond Marius Martinsen (27.04.2010)Vi er favoritter

Donn fikk med seg et heldig poeng i årets første hjemmekamp mot seriefavoritt Stabæk forrige lørdag. Denne helgen er det Kattem fra Trøndelag som står på motsatt halvdel, og Donn må akseptere at de er favoritter før helgens kamp. 

 Les hele saken Av: Helge Martin Markussen (27.04.2010)Start ubeseiret på eget gress

Start er fremdeles ubeseiret på eget gress etter 2-0 seier over Hønefoss søndag kveld. - Det er alltid godt å vinne fotballkamper, selv om 2-0 målet lot vente på seg sier Knut Tørum til Radio Sør. Hønefoss skapte flere gode sjanser og hadde et skudd i stolpen i førsteomgang, men må spillets gang tok Start ledelsen. 

 Les hele saken Av: Helge Martin Markussen (27.04.2010)To steg tilbake for Donn

Lørdag tok Donn imot Kattem på Kristiansand Stadion, til en kamp der Donn var regnet som knappe favoritter. En dårlig bane må ta sin del av skylden for at kvaliteten på spillet ikke ble slik hjemmelaget hadde håpet, og på slutten hadde Kattem en kjempesjanse til å avgjøre kampen til sin fordel. 

 Les hele saken Av: Helge Martin Markussen (27.04.2010)- Start har imponert meg

Andre påskedag møtes Start og Vålerenga på Sør Arena i fjerde serierunde. Vår reporter Lars Andresen han møtt VIF sjefen Martin Andresen og spurt han hvordan laget lader opp til den kommende kampen i Kristiansand. 

 Les hele saken Av: Lars Andresen (31.03.2010)- Det er spesielt å komme tilbake

Kristoffer ”Doffen” Hæstad er årets kaptein i Vålerenga og har fått en god sesongstart for Osloklubben og trives godt. 

 Les hele saken Av: Lars Andresen (31.03.2010)- Start skapte ingenting utenom målet.

Start kom best i gang på Sør Arena lørdag, da Molde gjestet Kristiansand. Etter bare 7 minutter kom Espen Børufsen seg løs på venstrekanten, slo inn et innlegg som Christian Bolanõs kunne sette inn etter rot i Molde forsvaret. 

 Les hele saken Av: Helge Martin Markussen (29.03.2010)Slik ender Toppserien 2010

Alle eksperter er enige om en ting når det gjelder Toppserien 2010, og det er at Stabæk blir seriemester. Men hvordan går det med Donn og erkerivalen Amazon Grimstad? Nils Christensen fra Donn har forsøkt å ta på seg spåhatten for å sette opp hvordan han tror det hele ender. 

 Les hele saken Av: Helge Martin Markussen (29.03.2010)-Deilig å score første tippeligamål

Christer Kleiven scoret sitt aller første tippeligamål i 2-0 seieren over Sandefjord på Sør Arena i går kveld. -Det var en god følelse, sier Christer Kleiven til Radio Sør. Med seieren har Start fått en god åpning på årets tippeliga, men i de neste ukene skal Start møte Rosenborg, Molde, VIF og Brann. 

 Les hele saken Av: Helge Martin Markussen (15.03.2010)Hvordan ender sesongen 2010?

Søndag starter tippeligasesongen for alvor. Start møter Sandefjord på Sør Arena i årets første batalje for de gule og svarte. Vårt ekspertpanel bestående av Totto Dahlum og Ole Gerhard Sørensen kom i Våkn Opp! fredag med sine betraktninger om kommende sesong for både Start, Donn, Fløy og Vindbjart. 

 Les hele saken Av: Helge Martin Markussen (12.03.2010)Hør Hestehjørnet her

Radio Sør skal i 2010 ta pulsen på hestemiljøet på Sørlandet. I første program møter vi travtrenerne Øystein Tjomsland, som ble kåret til årets trener i 2009. Og hans nabo på Sørlandets Travpark Arild Berås. 

 Les hele saken Av: Helge Martin Markussen (10.03.2010)Ennå ingen ny trener for Donn

Det har vert mye snakk om trenerspørsmålet i Donn de siste ukene. Erik Tronstad, som trente opp i Toppserien i fjor, er spurt og vurderer et kontraktsforslag i disse dager. Men han har ikke bestemt seg om han vil si ja til tilbudet. 

 Les hele saken Av: Helge Martin Markussen (01.02.2010)Inngår samarbeid med Donn Toppfotball

Radio Sør vil i sesongen 2010 følge toppseriedebuten til Donns fotballdamer særlig tett i året som kommer. Gjennom reportasjer, direktegjester og kampoverføringer fra utvalgte kamper, ønsker vi å ta pulsen på livet i fotballklubben, både i oppkjøringsfasen og resten av sesongen. 

 Les hele saken Av: Radio Sør (05.01.2010)Satser på hest

Kan trav- og hestesport på radio være underholdende og engasjerende om man ikke spiller med penger, er en del av miljøet eller besøker travbanen jevnlig? Vi i Radio Sør mener det. Derfor ønsker vi å være en synlig aktør som bidrar til å øke kunnskapen om og interessen for hestesporten i landsdelen, gjennom å levere en lettfattelig og oversiktlig opplevelse for lytteren. 

 Les hele saken Av: Pål Lomeland (05.01.2010)Start fikk en kald kommunal skulder

Ikke uventet, så fikk Start avslag på sin søknad om et lån fra bystyret i Kristiansand. Samtidig vedtok politikerne å gjøre en henvendelse til Cultiva, hvor stiftelsen ble oppfordret til å låne penger til fotballklubben. 

 Les hele saken Av: Kjetil Nevestad (25.11.2009)Venter storinnrykk av håndballspillere

Per Erik Larsen og Randesund Idrettslag er igang igjen med ny håndballfestival i byen. 

 Les hele saken Av: Heidi Rosander (27.08.2009)Effektivt og lite dilldall

I Radio Ungs serie om kampsporter her i byen skal vi denne gangen møte Glenn Jarlsby i Oksa Muay Thai-klubb. De bedriver Thaiboksing. Der mange kampsporter bruker tid på å terpe teknikker og jobbe like mye med hodet, legger thaibokserne vekt på at ting skal holdes effektivt. 

 Les hele saken Av: Glenn Th. Faannessen (07.03.2009)Ikke kampsport, men kampkunst

De fleste tenker nok på karate når man tenker kampsport. Taekwon-Do er andre del i Radio Ungs serie om kampsporter, og instruktør ved Kristiansand Taekwon-Do-klubb, Frode Bergman, mener at sporten hans skiller seg ut i den forstand at Taekwon-Do ikke er en kampsport, men en kampkunst. 

 Les hele saken Av: Glenn Th. Faannessen (04.03.2009)Det perfekte kampsystem?

Sportspuls startet denne uken opp en programserie om forskjellige idretter som man ikke hører så mye om her nede. Den første sporten er en kampsport, kanskje den mest kjente av dem alle. Instruktør Ingrid Cecilie Sødal-Øksendal fra Kristiansand Karateklubb forteller oss i dette intervjuet litt om karate, og hun begynner på det personlige utbyttet. 

 Les hele saken Av: Glenn Th. Faannessen (21.02.2009)- Vi skal nok gjøre oss bemerket i år!

Etter å ha rykket opp fra Adeccoligaen i fjor, skal nå sørlandets stolthet trosse eksperttipsene og gjøre seg bemerket i fotball-Norge. Hjemvendt Start-supporter og leder for Menigheden, Alexander Jansen, forteller i dette intervjuet om intensjoner, ambisjoner og forventninger til sesongen i Tippeligaen. 

 Les hele saken Av: Glenn Th. Faannessen (16.02.2009)Klar for å representere Norge

Tidligere denne uka ble det klart at Lindy Taraldsen fra Våg ble klar for rekruttlandslaget i håndball. Ikke bare unge og lovende, men også noen av de beste i landet skal nå få en ny sørlending å bryne seg på i kampen om plassene blandt det ypperste norsk håndball har å by på. 

 Les hele saken Av: Glenn Th. Faannessen (07.02.2009)Travtips V75 - Sørlandets Travpark

Lørdag er det V75-omgang på Sørlandets Travpark. De sportslige høydepunktene er mange, med Kristen T. Gundersens æresløp som det største. Her deltar det flere hester med sørlandsk tilknytning, som Lill Adolf, French Design og Thai Tanium, og store deler av norgeseliten er på plass. 

 Les hele saken Av: Radio Ung (29.08.2008)- Boksing passer best for mannfolk

Boksing er en av verdens eldste og best dokumenterte idretter. I dag er boksing delt inn i amatørboksing og proffboksing. Disse to grenene innen boksesporten har over tid distansert seg fra fra hverandre, og spesielt siden introduskjonen av hodebeskyttelsen for amatørboksere i 1984 har forskjellene tatt av. 

 Les hele saken Av: Pål Lomeland (11.12.2007)Nytt klubbhus ga rekrutteringsboom

Roing som idrett har røtter tilbake til antikken. I middelalderen konkurrerte man med gondoler i Venezia og skapte ordet regatta. Idretten ble utviklet til dagens form på 1700-tallet i England, og kom for fullt her til landet på slutten av 1800-tallet. 

 Les hele saken Av: Pål Lomeland (04.12.2007)Sliter med rekrutteringen

For hobbyspilleren er det kanskje stas å klare å velte ni kjegler på en bowlingbane, men utøvere som driver aktivt med sporten har ikke noe godt forhold til tallet ni. Her gjelder det å gjøre rent bord i så mange av kastene som mulig. 

 Les hele saken Av: Pål Lomeland (27.11.2007)- Som å spille sjakk bare hundre ganger raskere

Squash er et innendørsspill utviklet i Storbritannia i 1850-årene. Sporten spilles med racket og hul gummiball på bane med fire vegger. Navnet viser til den myke ballen som benyttes. I Norge er squashklubbene organisert i under Norges Squashforbund. 

 Les hele saken Av: Pål Lomeland (21.11.2007)Rekordmange møter veggen

Buldring, crag, karabin, krimp og rapell er nok ord som fremstår som ukjente for de fleste. For utøvere av klatresporten er derimot dette velkjente uttrykksformer. Sportsklatring er en gren innen aktiviteten klatring som innebærer bestigning av ferdig tillrettelagte klatrevegger, utendørs eller innendørs. 

 Les hele saken Av: Pål Lomeland (15.11.2007)- Fotball er mye mer farlig

Kruttrøyk og skarpe smell hører til hverdagen for medlemmene i Kristiansand Pistolklubb som holder til i kjelleren i Gimlehallen. På skytebanen som har plass til syv skyttere om gangen, er det full aktivitet når Radio Ung avlegger klubben et besøk en sen tirsdagskveld. 

 Les hele saken Av: Pål Lomeland (07.11.2007)Et ungt og ekspansivt miljø

Trial er en motorsykkelidrett som går ut på å kjøre i vanskelige terreng uten å sette føttene i bakken. Kjøringen foregår stående på motorsykkelen i sakte fart. Man kjører i løyper som blir laget i terrenget, og de kalles «seksjoner». 

 Les hele saken Av: Pål Lomeland (01.11.2007)Trener mye - Vil bli best i verden

Casting er en kastesport med sportsfiskeredskap, der hensikten ikke er å fange fisk, men kort fortalt å oppnå lengder i lengdekast og treffe mål i presisjonskast. Miljøet i castinggruppa i Kristiansand Jeger og Fiskerforening er ikke stort, og sporten sliter med rekrutteringen. 

 Les hele saken Av: Pål Lomeland (24.10.2007)En voksende og integrerende idrettsgren

Pil og bue har i tidligere tider vært brukt til krig og ufred samt til jakt. Når bueskyting ble til en konkurranseidrett er noe uvisst, men har vært olympisk gren siden år 1900. Kristiansand bueskyttere ble stiftet i 1957, og er i dag en av Norges største bueskytterklubber. 

 Les hele saken Av: Linda Marie Johansen (22.10.2007)

RADIOBINGO


Maxiflax uke 11: 26 000,- Spill radiobingo på Radio Sør Lindesnes. Hver eneste uke har vi 12.700 kroner i ordinære premier. I tillegg kan du vinne lykketallspotten (maxiflax) som kan komme seg opp i 70.000 skattefrie kroner.#Les mer om radiobingo her


HVA SKJER PÅ RADIO SØR?


Følg alle Startkampene direkte i FotballXTRA
Radio Sør overfører alle Starts kamper i Tippeligaen. FotballXTRA starter alltid en time før kampstart med "før avspark".
#Alt om IK Start
#Lytt til nettradio herBursdagskake og blomster til jubilanten
Hver fredag trekker vi ukens bursdagsbarn som får feire dagen med kake og blomster. Nominasjoner mottas nå på kodeord GAVE til 2105.

#Les mer og se gavene herEksklusivt gavedryss til den nyfødte
Fire heldige heldige vinnere og familien får gaver for tusenvis av kroner fra våre samarbeidspartnere. Nominasjoner mottas nå på kodeord BABY til 2105.

#Les mer og se gavene her


FØLG OSS PÅ FACEBOOKSISTE LYD PÅ SOUNDCLOUDINSTAGRAM #RADIOSØRINSTAGRAM #RADIOSORRadio Sør eies av driftsselskapet, Kristiansand Lokalradio AS (Org. 992 235 993)

Adresse:
Vesterveien 2, 4613 Kristiansand | KART
Postboks 721, 4666 Kristiansand

E-postadresse:
post@radiosor.no

Tips:
SMS/MMS: kodeord RS til 2105
E-post: studio@radiosor.no
Telefon: +47 38 02 08 88

Sentralbord:
+47 971 86 849 (man - fre 08.00 - 16.00)

Radio Sør arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Se også Redaktøransvar. Radio Sør er ikke anvarlig for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.

Radio Sør er medlem av Norsk Lokalradioforbund, som igjen er tilknkyttet Norsk Presseforbund. Musikken er gjengitt med tillatelse fra Tono.

Gjennom et forpliktende samarbeid med Radio Loland, Radio Lindesnes og Radio Kvinesdal og Radio Evje kan du nå lytte til Radio Sør i Kristiansand, Søgne, Vennesla, Songdalen, Iveland, Mandal, Marnardal, Audnedal, Lindesnes, Åseral, Hægebostad, Kvinesdal, Flekkefjord, Sirdal, Evje og Hornes og Bygland.

Ansvarlig redaktør:
Tore Mydland | +47 90 19 67 76

Daglig leder:
Pål Lomeland | +47 97 18 68 49

Utviklet av: Petter Stensig

Tilbake til toppen Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet 2012 © Radio Sør