DownArrowAKTUELT LOKALT




Dagens Gjest - Stein Roger Sordal
[04.03 Aktuelt lokalt]
Dagens Gjest - Oddmund Harsvik
[04.03 Aktuelt lokalt]
Dagens Gjest - Norge På Nytt
[17.02 Aktuelt lokalt]
Dagens Gjest - Marte Wulff
[14.02 Aktuelt lokalt]

DownArrowKULTURSTOFF




Klar for Palm Beach
[04.03 Kulturstoff]
Actionkomedie nominert til priser
[25.02 Kulturstoff]
Arteriet våråpner
[13.02 Kulturstoff]

DownArrowSPORT & SPILL




Andreplassen i sikte
[07.03 Sport & Spill]
Ukens travtips
[21.02 Sport & Spill]
NM-vinnere dagen derpå
[18.02 Sport & Spill]
Sparebanken Sør ny hovedsponsor
[03.02 Sport & Spill]

DownArrowFORBRUKERSTOFF




Finansposten - Rekruttering
[06.03 Forbrukerstoff]
Finansposten - Sosiale Medier
[13.02 Forbrukerstoff]
Finansposten - Billån
[06.02 Forbrukerstoff]

DownArrowKONKURRANSER




Julekalenderen - Luke 22
[20.12 Konkurranser]
Julekalenderen - Luke 21
[20.12 Konkurranser]
Julekalenderen - Luke 20
[20.12 Konkurranser]
Julekalender - Luke 17
[17.12 Konkurranser]

DownArrowLOKALPOLITIKK





DownArrowLOKALE NYHETER


NRK SØRLANDET
Uten teori etter dødsbrann
Politiets krimteknikere søndag jobbet med å finne brannårsaken. Én mann omkom og to personer ble skadet i en brann i en boligblokk i Arendal søndag morgen.

Flere busshistorier
Flere tips om farlig kjøring har kommet inn etter artikkelen om en bussjåfør, som kjørte vinglete på E18 mens han pratet i mobiltelefonen.

Festing, fyllekjøring og innbrudd
Kvelden startet med en rolig busskontroll, men så ble det en hektisk natt for politiet.

LINDESNES AVIS
Ikke speilblankt på Speilen
Speilen var slett ikke speilblank den siste helgen, men heller sørpete.

Mister 42 plasser
Etter at plassene bare har vært i drift i fem måneder, må Mandal statlige mottak legge ned 42 plasser for asylsøkere.

Tåler hardt vær i drømmejobben
Erling Løfsnes har vært ute en vinternatt før. Som 16-åring måtte han stå på egne bein og finne ut av livet i ungkarshybelen. Nå må han tåle hardt vær som turistsjef i Mandal.

AVISEN AGDER
Skadeverk og røykutvikling
Kasting av vedskie gjennom ei verandadør og melding om «røykutvikling» i tunnel på E39, er stikkord fra søndagens politilogg.

Rødt klister, eller god glid?
De 400 skiløperne som i dag skal gå Sirdal Skimaraton er litt i tvil om de skal ha klister under skiene...

Fra hobbydrift til million-omsetning
Det er bare en liten andel av gårdbrukerne som har jordbruket som hovedinntektskilde.

DownArrowTRAFIKKMELDINGER


Ev 18 Grimstad - Kristiansand (Vest-Agder/Aust-Agder)
Vær- og føreforhold: Bart. Gjelder fra: 09.03.2014 14:01

Ev 39 Kristiansand - Mandal (Vest-Agder)
Vær- og føreforhold: Bart. Gjelder fra: 09.03.2014 14:01

Ev 39 Songdalen, på strekningen Kristiansand - Mandal (Vest-Agder)
Redusert framkommelighet: Nedsatt hastighet til 50 km/t og manuell dirigering på grunn av sprengningsarbeid i periodene: Mandag til torsdag og søndag fra 22:00 til 05:30 (neste dag). Gjelder fra 03.03.2014 klokken 22:00 til 01.01.2015 klokken 05:30. Gjelder fra: 03.03.2014 22:00 Gjelder til: 01.01.2015 05:30

Ev 39 Søgne, på strekningen Kristiansand - Mandal (Vest-Agder)
Redusert framkommelighet: Nedsatt hastighet til 50 km/t og på grunn av sprengningsarbeid. Gjelder fra: 10.02.2014 16:12 Gjelder til: 05.04.2014 00:00

Ev 39 Mandal - Lyngdal (Vest-Agder)
Vær- og føreforhold: Bart. Gjelder fra: 09.03.2014 15:26



Filmanmeldelse - Hobbiten - The Desolation of Smaug

I fjor til jul kom det første kapittelet i film-trilogien om hobbiten Bilbo Baggins og hans eventyr. Nå kommer det andre avsnittet av disse filmene, og her er hva vår filmanmelder synes om Hobbiten – The Desolation of Smaug. 

 Les hele saken Av: Alfred Georg Klausen (11.12.2013)



Filmanmeldelse - Cathing Fire

For halvannet år siden kom filmen The Hunger Games og skapte furore verden over. Nå kommer endelig oppfølgeren, og her er hva vår anmelder mener om filmen The Hunger Games: Cathcing Fire. Etter at jeg så The Hunger Games i fjor vår kastet jeg meg over bøkene og suste gjennom hele historien om Katniss Everdeen og hennes kamp mot overmakten. 

 Les hele saken Av: Alfred Georg Klausen (29.11.2013)



Filmanmeldelse - Last Vegas

De fleste filmer som omhandler turer til Las Vegas, handler som regel om relativt unge mennesker som drar dit for å ha et skikkelig haraball og så går alt galt. Filmen Last Vegas, som har kinopremiere denne uken, er dog en litt annerledes historie om gleder og sorger i Syndens By. 

 Les hele saken Av: Alfred Georg Klausen (29.11.2013)



Filmanmeldelse - Philomena

Philomena er et nedtonet og lavmælt drama, basert på virkelige hendelser. En gang på 50-tallet havnet unge Philomena Lee i ulykka, og ble gravid. De gode nonnene i et kloster tar henne inn så hun kan føde i trygge omgivelser, men så selger de sønnen Anthony til fremmede, uten at Philomena har noen ting hun skulle sagt. 

 Les hele saken Av: Alfred Georg Klausen (15.11.2013)



Filmanmeldelse - The Counselor

Ridley Scott er et regissør-navn som klinger godt i manges øre. Mest fordi navnet forbindes med kvalitet og god film. Nå er han tilbake, og har fordypet seg i komplikasjonene som ofte medfølger når du roter deg bort i narkotikasmugling. 

 Les hele saken Av: Alfred Georg Klausen (15.11.2013)



Filmanmeldelse - Gravity

Filmer fra verdensrommet forbindes ofte med ulike fremtidige science fiction-scenarioer med masser av ulike romvesner, fjonge romskip og i overkant fantasifulle historier. Filmen Gravity, som har premiere på kino denne uken, er en litt annerledes film fra rommet. 

 Les hele saken Av: Alfred Georg Klausen (07.11.2013)



Filmanmeldelse - 2 Guns

For de som er kjent med litt gammeldagse spionfilmer var konseptet hauk-over-hauk et stadig tilbakevendene problem. Det betydde at det var flere jegere etter den samme informasjonen, og noen av dem jaktet på hverandre i tillegg. 

 Les hele saken Av: Alfred Georg Klausen (25.10.2013)



Filmanmeldelse - Fly og Tusen Ganger God Natt

Planes: Disney har funnet ut at melkekua Cars er i ferd med å gå tom for penger, og har tatt det hele til det neste nivået – fly. Som i biler er verdenen rundt laget som ulike formasjoner som minner om gamle flytyper og diverse. 

 Les hele saken Av: Alfred Georg Klausen (20.10.2013)



Filmanmeldelse - Kick Ass 2

I 2010 kom den overraskende underholdende filmen Kick Ass, som handler om en ung mann som leker superhelt, og oppdager at virkeligheten er langt mer brutal enn det ser ut som på film. Denne uken kommer endelig oppfølgerfilmen, med det kreative navnet Kick Ass 2. 

 Les hele saken Av: Alfred Georg Klausen (22.08.2013)



Filmanmeldelse - World War Z

Filmer som har premiere på sommeren er ofte av den lette og familievennlige sorten, som alle kan nyte for å slippe unna den stekende solen noen timer. World War Z, som har premiere denne uken, er definitivt IKKE av denne sorten, og er mer rettet mot de som vil ha litt blod og gørr i sommervarmen. 

 Les hele saken Av: Alfred Georg Klausen (12.07.2013)



Man of Steel

Noen superhelter er mer populære enn andre, også på kino. Supermann har fått liv flere ganger på det store lerretet, og denne uken kommer enda en versjon om denne kappekledde mannen med underbuksene på utsiden av trikåten. 

 Les hele saken Av: Alfred Georg Klausen (20.06.2013)



Filmanmeldelse - After Earth

Når filmplakaten lover både Will og Jaden Smith, samt at det er regissør M. Night Shyamalan som har sittet i førersetet på filmsettet, skrus forventningene ganske høyt opp. I alle fall hos meg. Alle disse har tidligere levert med bravur, og det er ingen ting som tilsier at de ikke skal få det til igjen. 

 Les hele saken Av: Alfred Georg Klausen (18.06.2013)



Filmanmeldelse - Epic

Noen animasjonsfilmer forteller historien sin gjennom ulike dyr eller ting som opplever all verdens, mens andre omhandler mennesker som oss selv. Denne uken kommer filmen Epic på kino, og den har litt av begge deler. 

 Les hele saken Av: Alfred Georg Klausen (07.06.2013)



Filmanmeldelse - Fast and Furious 6

Det er sjelden at en serie oppfølgerfilmer klarer å skape furore og forventning hver gang det kommer en ny film. I alle fall når det kommer til rene actionfilmer. Og spesielt når hovedtemaet er biler og å brenne asfalt og gummi. 

 Les hele saken Av: Alfred Georg Klausen (26.05.2013)



Filmanmeldelse - Star Trek: Into Dakness

Jeg bruker the Vulcan Greeting så ofte som mulig som en hilsen til alle jeg møter på min vei. Noen skjønner hva det betyr, mens andre er mer opptatt av å få krøllet fingrene i riktig posisjon. Uansett: Jeg gledet meg som et barn da jeg satt meg i kinosetet for å overvære enda et kapittel i verdens beste sci-fi serie. 

 Les hele saken Av: Alfred Georg Klausen (11.05.2013)



Oblivion

Jeg har ikke lest tegneserien som ligger som bakgrunn for denne filmen. Ei heller har jeg planer om å lese den etter å ha sett filmen. Selv om jeg kanskje har en mistanke om at tegneserie-versjonen er hakket bedre enn det filmversjonen er. 

 Les hele saken Av: Alfred Georg Klausen (13.04.2013)



Warm Bodies

Jeg liker zombie-filmer. De er som regel ganske underholdende i sin utforsking av mulig måter å demontere menneskekropper på, tynne historier som sprites opp med litervis med blod, og ikke minst at zombiene aldri helt taper kampen. 

 Les hele saken Av: Alfred Georg Klausen (13.04.2013)



Mama vs The Place Beyond the Pines

Jeg klarte rett og slett ikke helt bestemme meg for hvilken film jeg skulle velge denne uken, så derfor får du her en gjennomgang av begge de to filmene jeg har sett. The Place Beyond the Pines er et dystert drama om hvordan fedrenes dårskap går i arv til sønnene, og hvordan gamle synder kommer tilbake og biter deg i baken. 

 Les hele saken Av: Alfred Georg Klausen (05.04.2013)



Filmanmeldese - Jack the Giant Slayer

Å gjøre nye versjoner av gamle eventyr vil nok alltid være en slager i filmverdenen. Denne uken kommer et eventyr som nok ikke er så kjent i Norge, men som til gjengjeld er desto større i den engelsk-språklige verden: Jack og bønnestengelen. 

 Les hele saken Av: Alfred Georg Klausen (22.03.2013)



Filmanmeldelse - Jag Etter Vind

Norske filmer har de siste årene bygget seg sakte, men sikkert, opp som et godt alternativ til filmer fra Over Dammen. Etter mange år med dårlig rykte er de nå blitt mer stuerene, og det gjør at filmskaperne også tør å gå nye veier når de skal fortelle historier. 

 Les hele saken Av: Alfred Georg Klausen (15.03.2013)



Filmanmeldelse - Identity Thief

Datakriminalitet er i vinden som aldri før, både i nyheten og i filmverdenen. Denne uken kommer komedien Identity Thief, som tar for seg identitetstyverier over nettet og komplikasjonene dette kan medføre. 

 Les hele saken Av: Alfred Georg Klausen (15.03.2013)



A Good Day to Die Hard

Oppfølgerfilmer er noe som stadig vekk dukker opp, og noen serier lever lenger enn andre. Denne uken kom en slik film, i en noe uvanlig sjanger. Die Hard 5 – eller A Good Day to Die Hard hadde premiere på selveste Valentines Day. 

 Les hele saken Av: Alfred Georg Klausen (15.02.2013)



Wreck It Ralph/ Rive-Rolf

Dette er i korte trekk historien om spill-skurken som er lei av å være skurk og dermed ender i en identitetskrise. Han vil nemlig heller være helten for en gangs skyld. Han vil også være den som kommer triumferende til toppen og får medalje. 

 Les hele saken Av: Alfred Georg Klausen (08.02.2013)



Zero Dark Thirty

Jakten på Osama bin Laden preget nyhetsmediene og verden generelt i over et tiår. Nå har den oscar-kronede regissøren Kathrin Bigelow laget film av det hele. Dette er altså fiksjonsversjonen av hvordan den beryktede lederen for verdens største terror-nettvekt, Osama bin Laden, ble offer for verdens største terrorjeger, Junaiten Blæs, sine kuler. 

 Les hele saken Av: Alfred Georg Klausen (08.02.2013)



Hans og Grete

Tommy Wirkola har gjort stor kult-suksess her i Norge med filmer som Kill Buljo og Død Snø. Nå har han fått økonomisk støtte fra store amerikanske filmselskaper til å lage en versjon av eventyret om Hans og Grete, og da spares det ikke på kruttet… Tommy Wirkola er ikke kjent for å lage dype følelsesladde filmer som gir deg timer med ettertanke og forstyrrer nattesøvnen. 

 Les hele saken Av: Alfred Georg Klausen (01.02.2013)



Frankenweenie

Tim Burton er et navn de fleste forbinder med litt mørke og fargerike historier, med litt finurlige karakterer og snodige historier. Nå er han tilbake med en av sine typiske animasjonsfilmer og det er god gammeldags skrekkfilm som er temaet. 

 Les hele saken Av: Alfred Georg Klausen (25.01.2013)



Silver Linings Playbook

Nytt filmår, og tid for nye vrier på kjente historier. Det vil si, historien er sånn sett ikke kjent fra før, men oppbyggingen er av det romantiske dramaet Silver Linings Playbook følger den vanlige lesten. 

 Les hele saken Av: Alfred Georg Klausen (18.01.2013)



Les Miserables

Les Miserables er tidenes lengstspilte musikal på West End i London, der den har gått siden midt på 80-tallet engang og fortsatt går for fulle hus. Den har vært gjort om til film tidligere, med større eller mindre suksess, og nå er den igjen aktuell på det store lerretet. 

 Les hele saken Av: Alfred Georg Klausen (18.01.2013)



Django Unchained

Quentin Tarantino er kjent som en vågal og tidvis brutal filmskaper, som ikke legger fingrene mellom for å både hylle vold og gamle filmklassikere i sine verk. Denne uken er det westernfilmene som får gjennomgå i Django Unchained. 

 Les hele saken Av: Alfred Georg Klausen (18.01.2013)



Filmanmeldelse - Real Steel

Boksing er noe som ikke dukker opp på kino så alt for ofte, men de gangene det har gjort det har det vært blod, svette og tårer i rikt monn. Denne uken har filmen Real Steel premiere på kino, og det er boksing du nesten ikke har sett maken til. 

 Les hele saken Av: Alfred Georg Klausen (29.11.2011)



Fire anmeldelser

Yes! Da kjører vi i gang. Og vi begynner med den britiske romantiske komedien One Day, hvor vi følger venneparet Emma (Anne Hathaway) og Dexter (Jim Sturgess) 15.juli hvert år fra 1988 og frem til i dag. 

 Les hele saken Av: Alfred Georg Klausen (15.11.2011)



Abduction

Kidnapping og bortkomne personer er et stadig tilbakevendende tema i filmverden. Denne uken kommer filmen Abduction, som er enda en ny film i denne sjangeren. Nathan (Jacob Black, nei, jeg mener Taylor Lautner) er en helt vanlig fyr som sliter med det de fleste andre high school-ungdommer gjør – damer, damer, damer og skole. 

 Les hele saken Av: Alfred Georg Klausen (12.10.2011)



Tropa de Elite - Nådeløs Fiende

I 2008 kom den ganske rå og brutale filmen Tropa de Elite, som fortalte om livet i en spesialtropp av det brasilianske politiet i Rio de Janeiro. Denne uken kommer fortsettelsen av denne historien på kino i filmen Tropa de Elite 2 – Nådeløse. 

 Les hele saken Av: Alfred Georg Klausen (12.10.2011)



Filmanmeldelse - Zookeeper

Filmer om dyr har en tendens til å handle om ville dyr ute i villmarken. Men denne uken kommer filmen Zookeeper på kino, og den handler faktisk om både dyrene og dyrepasserne i en dyrepark. Griffin (Kevin James) jobber som dyrepasser i Franklin Park Zoo i Ny York. 

 Les hele saken Av: Alfred Georg Klausen (16.09.2011)



Filmanmeldelse - Sønner av Norge

Norske filmer fra 70-tallet og punker-tida handler som oftest om dop og hasj i stort monn. Men ikke alt fra den tida handler om dette. Noen historier handler mer om bare punkere og opprør. Som den norske filmen Sønner av Norge som kommer på kino denne uken. 

 Les hele saken Av: Alfred Georg Klausen (09.09.2011)



Filmanmeldelse - Sønner av Norge

Norske filmer fra 70-tallet og punker-tida handler som oftest om dop og hasj i stort monn. Men ikke alt fra den tida handler om dette. Noen historier handler mer om bare punkere og opprør. Som den norske filmen Sønner av Norge som kommer på kino denne uken. 

 Les hele saken Av: Alfred Georg Klausen (09.09.2011)



Filmanmeldelse - Cowboys & Aliens

For over 30 år siden slo Harrison Ford gjennom som barsk romsmugler i fjerne galakser som kjempet mot aliens av ymse slag. Nå er han igjen i klammeri med utenomjordiske vesner i filmen Cowboys and Aliens som har premiere på kino denne uken. 

 Les hele saken Av: Alfred Georg Klausen (09.09.2011)



Filmanmeldelse - Smurfene 3D

Intro: De små blå irriterende vesnene som noen av oss hørte om da vi var barn er tilbake. Nei, vi snakker ikke om Høyre-bølgen. Det er smurfene som er tilbake igjen… SAK: Utann: Det mente vår filmanmelder Alfred Georg Klausen. 

 Les hele saken Av: Alfred Georg Klausen (01.09.2011)



Filmanmeldelse - Smurfene 3D

Intro: De små blå irriterende vesnene som noen av oss hørte om da vi var barn er tilbake. Nei, vi snakker ikke om Høyre-bølgen. Det er smurfene som er tilbake igjen… SAK: Utann: Det mente vår filmanmelder Alfred Georg Klausen. 

 Les hele saken Av: Alfred Georg Klausen (01.09.2011)



Pirates of the Caribbean - On Stranger Tides

Oppfølgerfilmer er i vinden som aldri før. Noen mer etterlengtede enn andre. Denne uken hadde den fjerde sjørøverhistorien fra de karibiske øyer, Pirates of the Caribbean – On Stranger Tides, premiere, og her er hva jeg mener om den. 

 Les hele saken Av: Alfred Georg Klausen (22.05.2011)



The Mechanic

Lærlinger er noe de fleste forbinder med håndverkerfag som elektriker eller rørlegger. I en av ukens premierefilmer på kino, The Mechanic, er det en litt annen type yrkeskarriere som det utføres opplæring i. 

 Les hele saken Av: Alfred Georg Klausen (14.05.2011)



Fast Five

For 10 år siden kom filmen The Fast and The Furious. Siden da har det kommet hele 3 oppfølger filmer, og nå er det tid for enda et kapittel om de bilelskende fartsentusiastene i Fast and the Furious, som ganske enkelt er kalt Fast Five. 

 Les hele saken Av: Alfred Georg Klausen (06.05.2011)



Filmanmeldelse: Unknown (Ukjent ID)

Identitetstyveri er noe de fleste kanskje forbinder med å få VISA-kortet sitt misbrukt i internetthandel eller annen svindel. I filmen Unknown, som har premiere denne helgen, er det derimot en litt annen og mer alvorlig form for identitetstyveri som er tema. 

 Les hele saken Av: Alfred Georg Klausen (28.04.2011)



Filmanmeldelse: Thor

Onsdag hadde den amerikanske eventyr-filmen Thor premiere på kino. Og som du kanskje har fått med deg er dette en litt annerledes historie om den norrøne guden Tor med Hammeren. Først av alt vil jeg advare alle som tror de får se en filmatisert versjon av historien om Tor med Hammeren sånn vi kjenner den fra Norrøn mytologi. 

 Les hele saken Av: Alfred Georg Klausen (28.04.2011)



Rio

Animasjonsfilmer er i vinden som bare det. Forrige uke kom påskefilmen Hopp, og denne uken kommer et fargesprakende eventyr om ville fugler i Sør-Amerika. Filmen Rio foregår nemlig i, nettopp, Rio. Blu er en blå maká, eller ara-papegøye om du vil. 

 Les hele saken Av: Alfred Georg Klausen (07.04.2011)



Red Riding Hood

De fleste har vel hørt eventyret om Rødhette og Ulven når de var små. Og nå får du muligheten til å se historien slik den kanskje utspant seg i virkeligheten den gangen for lenge siden i filmen Red Riding Hood som har premiere denne uken. 

 Les hele saken Av: Alfred Georg Klausen (31.03.2011)



Umeå4ever vs. Hopp

Dette er to egentlig vidt forskjellige filmer, så grunnen til at de settes opp mot hverandre i duell er noget spesiell: Vi har ikke all verdens med tid i programmet vårt, så ved å anmelde 2 filmer samtidig blir det mer filmomtaler, samtidig som begge filmene er noen jeg har lyst til å si et par ord om. 

 Les hele saken Av: Alfred Georg Klausen (31.03.2011)



I Am Number Four

I Am Number Four er annonsert som en sci-fi spenningsfilm med mye smell og eksplosjoner i traileren. Og jeg hadde igrunn ganske store forhåpninger til denne filmen da jeg satt meg i kinosetet. For jeg liker den nye sjangeren ungdomsfilm med magi og fancy effekter i stort monn. 

 Les hele saken Av: Alfred Georg Klausen (19.03.2011)



Gullivers Travels

Historien om Gulliver som på mystisk vis ender opp i Lilleputt-land sammen med en hel mengde bitte små mennekser er en historie de fleste har hørt, skulle jeg ville tro. Og denne uken kommer sannelig historien den reisende kjempen på kino i filmen Gullivers Travels. 

 Les hele saken Av: Alfred Georg Klausen (17.02.2011)



True Grit

I Oscar-nominasjonene før årets utdeling er en av filmene som er nominert til flest statuetter en hardbarket western-film. True Grit har premiere her i Kristiansand denne helgen. Jeg har alltid vært storfan av cowboy- og western-filmer. 

 Les hele saken Av: Alfred Georg Klausen (17.02.2011)



Jeg Reiser Alene

For et par år siden kom filmen Mannen Som Elsket Yngve, basert på en bok av Tore Renberg, som handlet om den unge herremannen Jarle Klepp. Nå dukker han opp på kino igjen med filmen Jeg Reiser Alene, hvor det er helt andre ting som opptar rødtoppen fra Stavanger. 

 Les hele saken Av: Alfred Georg Klausen (10.02.2011)



The Kings Speech

Historiske drama dukker opp innimellom for å fortelle litt om hva som egentlig skjedde den gangen da ett-eller-annet skjedde. Denne uken kommer en film av denne typen på kino her til lands, og The Kings Speech foreller om hendelser i det britiske kongehuset som ikke er så godt kjent for allmenheten. 

 Les hele saken Av: Alfred Georg Klausen (10.02.2011)



Black Swan

Dansefilm handler som regel om enten klassisk ball-room dancing eller mer fancy street dance i ulike former og varianter. Denne uken kommer filmen Black Swan som overraskende nok har klassisk ballett som hovedfokus. 

 Les hele saken Av: Alfred Georg Klausen (05.02.2011)



Morning Glory

Av en eller annen merkelig grunn har filmer om historien bak ulike virkelige eller fiktive TV-show en viss appell på kino. Denne uken kommer historien om et morgenshow på amerikansk TV i filmen Morning Glory. 

 Les hele saken Av: Alfred Georg Klausen (14.01.2011)



Mørke Sjeler

Skrekkfilm har blitt den nye gullkalven innen norsk film. Og denne uken har enda en film av denne kategorien premiere på norske kinoer. Den heter Mørke Sjeler, og dette er hva vår filmanmelder Alfred Georg Klausen mener om den. 

 Les hele saken Av: Alfred Georg Klausen (14.01.2011)



The Tourist

Denne uken er det godsaker for både gutter og jenter på kino her i Kristiansand. For i en og samme film dukker nemlig både Johnny Depp og Anglina Jolie opp! Filmen heter The Tourist. Av og til er det ikke tittelen på filmen, eller historien som skal fortelles som gjør at jeg blir interessert i eller gleder meg til en film. 

 Les hele saken Av: Alfred Georg Klausen (07.01.2011)



Elias og Jakten på Havets Gull

Den lille redningsskøyta Elias har blitt en naturlig del av mange barn, og voksne, sin hverdag etter at han første gang dukket opp på TV i 2005. Siden da har han gjort en helaftens spillefilm og denne uken er han sannelig tilbake med nok et eventyr i kinoformat med filmen Elias og Jakten På Havets Gull. 

 Les hele saken Av: Alfred Georg Klausen (09.12.2010)



Due Date

Historien i komedier har sitt utspring i nær sagt hva som helst. Det er denne ukens premiere-film, Due Date, et godt eksempel på. Den handler nemlig om en far som forsøker å komme hjem tidsnok for å få med seg sitt første barns fødsel. 

 Les hele saken Av: Alfred Georg Klausen (03.12.2010)



Harry Potter and the Deatly Hallows del 1

Harry Potter and the Deathly Hallows er det syvende kapittelet i historien om den unge trollmannen med de runde brillene og hans venner i kampen mot Voldemort og hans onde regime. I dette siste kapittelet har filmskaperne hos Warner Bros. 

 Les hele saken Av: Alfred Georg Klausen (19.11.2010)



Unstoppable

Noen navn på filmplakaten har evnen til å si at denne filmen er bra nesten før du har sett den. Rett og slett fordi navnene er forbundet med kvalitet fra tidligere samarbeid. Og når det står at filmen er laget av Tony Scott, og hovedrollen innehas av Denzel Washington skjønner du at du har noe å glede deg til når du skal se filmen Unstoppable. 

 Les hele saken Av: Alfred Georg Klausen (12.11.2010)



3 anmeldelser i 1

Dette er en anmeldelse av de tre filmene Piranha 3D, The Social Network og You Will Meet A Tall Dark Stranger. Så ble alle omtalt, liksom. Piranha, eller Piraja som den egentlig burde hett på norsk, er en god gammeldags ungdoms-splatter film. 

 Les hele saken Av: Alfred Georg Klausen (22.10.2010)



Keeper'n Til Liverpool

Fra tid til annen dukker det opp norske filmer som ikke får all verdens med publisitet i forkant. Litt snakk er det om de, men ikke sånn hard-core tungvektspromotering som blant annet Fritt Vilt III har fått. 

 Les hele saken Av: Alfred Georg Klausen (21.10.2010)



The Last Airbender

M. Night Shyamalan er kjent for å lage litt annerledes og tidvis noe spektakulære filmer. Han debuterte med Den Sjette Sansen, og forrige gang vi høre noe fra ham var det med den noe rare filmen The Happening. 

 Les hele saken Av: Alfred Georg Klausen (15.09.2010)



Letters To Juliet

Amerikanske romantiske komedier er som regel bygd over samme lest: Gutt treffer jente eller motsatt, de blir forelsket, ting skjer, de krangler, og så blir alt fryd og gammen på slutten. Men av og til dukker det opp noen filmer av sjangeren som har en litt annen vri på dette. 

 Les hele saken Av: Alfred Georg Klausen (09.09.2010)



The Karate Kid

Ryktene om norske Harald Zwarts versjon av 80-talls klassikeren Karate Kid har florert i lang tid, og de siste ukene har det knapt nok vært snakk om noe annet i norske film-medier. Og endelig har vår anmelder Alfred Georg Klausen fått anledning til å se om ryktene stemmer. 

 Les hele saken Av: Alfred Georg Klausen (13.08.2010)



Gamle helter er fortsatt best

For mang unge som vokste opp på 80- og 90-tallet med amerikanske actionserier på tv var blant annet the A-Team en stor favoritt. Denne uken kom filmversjonen av den gamle serien, og vi har selvfølgelig sett den. 

 Les hele saken Av: Alfred Georg Klausen (18.06.2010)



Same same, but different

I 11 sesonger på TV og 1 helaftens spillefilm har gjengen i Sex og Singelliv underholdt kvinner, og noen menn, verden over. Og etter den første filmen for et par år siden ville fansen ha mer. Hollywood er ikke de som vil skuffe fansen, og har derfor kjørt i gang med en oppfølgerfilm om de fire motefokuserte damene fra Ny York, og den kommer til norske kinoer denne uken. 

 Les hele saken Av: Alfred Georg Klausen (04.06.2010)



Bare tullball

Prince of Persia var på begynnelsen av 90-tallet et ganske så hot dataspill med sin 2D-grafikk og en hovedperson som hoppet og fektet det han var kar om mot skumle soldater og arabiske sjeiker. Nå får det gamle dataspillet nytt liv på det store lerretet, og denne uken har Prince of Persia premiere på norske kinoer. 

 Les hele saken Av: Alfred Georg Klausen (21.05.2010)



Grei oppfølger

For 2 år siden kom den første filmen om den mystiske superhelten Iron Man. En robotlignende skikkelse som bekjemper ondskap i verden generelt og Junaiten Blæs spesielt. Og denne uken kom oppfølgerfilmen Iron Man 2 endelig på kino. 

 Les hele saken Av: Alfred Georg Klausen (30.04.2010)



Vakker og gripende

De fleste forbinder Robert Pattinson med rollen som vampyren Edward Cullen i Twilight-serien. Men denne uken er den unge herremannen aktuell i rollen som en helt vanlig fyr i filmen Remember Me. Tyler Hawkins (Robert Pattinson) er egentlig en helt vanlig fyr som bor i New York og trives godt med det. 

 Les hele saken Av: Alfred Georg Klausen (23.04.2010)



Mesterlig helte-epos

Eventyr og sagn er noe som gjør seg godt på det store lerretet, og gresk mytologi med sine heltehistorier og dramatiske hendelser er noe som mange filmskapere opp igjennom har kost seg med å presentere i stort format. 

 Les hele saken Av: Alfred Georg Klausen (15.04.2010)



Meningsløst tullball

Jim Carrey og Ewan McGregor er to navn som klinger kjent i mange filmelskeres ører. Og denne uken er de to herremennene klare for kino her til lands med filmen I Love You, Phillip Morris. Om enn i noen litt uvanlige roller til dem å være. 

 Les hele saken Av: Alfred Georg Klausen (08.04.2010)



Du kan le deg skakk

For noen år tilbake slo den svensk-libanesiske regissøren Josef Fares gjennom med Jalla Jalla, som ble fulgt opp et par år senere med politifilmen Kopps. Nå er Josef Fares tilbake med en ny historie på kino. 

 Les hele saken Av: Alfred Georg Klausen (19.03.2010)



Tør ikke ta den helt ut

De senere årene her krigsfilmer hatt en tendens til å gjøre historiene mer virkelighetstro, og ikke romantisere krig i så stor grad som tidligere. I tillegg har mange av dem en politisk agenda for å fortelle noe om årsaken til krigen som den eventuelle filmen handler om. 

 Les hele saken Av: Alfred Georg Klausen (15.03.2010)



Gøy mytologi

Mytologiske helter har dukket opp på kino fra tid til annen. Enten i filmatiseringer av gamle greske myter og sagn, eller variasjoner over temaet. Denne uken kommer en historie av den siste varianten opp på kino i Percy Jackson and the Lightning Thief Fra Gresk mytologi husker de fleste av oss de største gudene. 

 Les hele saken Av: Alfred Georg Klausen (15.02.2010)



Mesterlig

Etter å mer eller mindre ha lagt skuespiller-hatten på hylla har legenden Clint Eastwood slått seg opp som regissør isteden. Noe vi kinogjengere kan sette stor pris på hver gang en ny film signert godeste Clint kommer på kino. 

 Les hele saken Av: Alfred Georg Klausen (06.02.2010)



En ganske likendes historie

En av de britiske skuespillerne som har gjort det stort som litt klomsete sjarmør i et utall romantiske komedier er godeste Hugh Grant. Og denne uken er han tilbake på kino i sitt vante element med filmen Did You Hear About The Morgans? Paul Morgan (Hugh Grant) er forretningsadvokat i New York, og gjør det igrunn ganske greit sånn rent jobbmessig. 

 Les hele saken Av: Alfred Georg Klausen (28.01.2010)



Helt grei nostalgi

Først av alt må jeg bare si at alle de unge skuespillerne er byttet ut. Rett og slett for å holde alderen på Egon, Benny og Kjell til omtrent den samme som i de andre filmene om Olsenbanden Jr. Egon Olsen (Thomas Stene-Johansen) oppdager plutselig at han har en bestefar i Fredrikstad. 

 Les hele saken Av: Alfred Georg Klausen (28.01.2010)



Rett og slett knallkul

Aliens og farlige vesener fra det ytre rom er alltid noe som har fascinert og skremt oss mennesker ganske heftig på kino. Denne uken kommer animasjonsfilmen Planet 51 på det store lerretet, og den gir oss en litt annerledes historie om aliens som angriper jorda. 

 Les hele saken Av: Alfred Georg Klausen (22.01.2010)



Bare noe vas, egentlig

Når det gjelder animasjonsfilmer er det Dreamworks og Disney/Pixar som er de mest kjente produksjonsselskapene. Men Sony Picture Studios lager noen filmer av sjangeren de også, og denne uken kommer filmen Det Regner Kjøttboller på kino her til lands. 

 Les hele saken Av: Alfred Georg Klausen (15.01.2010)



Rotete, men grei nok

Det amerikanske forsvaret var kjent for å teste ut en del mer eller mindre ukonvensjonelle metoder for krigføring under den Kalde Krigen. Denne uken får vi se en av disse litt mer uvanlige typene for krigføring på kino i filmen The Men Who Stare At Goats. 

 Les hele saken Av: Alfred Georg Klausen (09.01.2010)



Overraskende bra

Norsk film har delt seg i to relativt klare fløyer de siste årene. Det er den ene siden som er de skoleflinke og godt supsidierte filmskaperne som lager viktige og gode filmer, og så er det undergrunnsmiljøet som lager litt annerledes filmer med historier som ikke nødvendigvis er allverdens seriøse. 

 Les hele saken Av: Alfred Georg Klausen (09.01.2010)



Rotete, men grei nok

Det amerikanske forsvaret var kjent for å teste ut en del mer eller mindre ukonvensjonelle metoder for krigføring under den Kalde Krigen. Denne uken får vi se en av disse litt mer uvanlige typene for krigføring på kino i filmen The Men Who Stare At Goats. 

 Les hele saken Av: Alfred Georg Klausen (08.01.2010)



Fantastisk!

[Kun for nett] Jeg klarer rett og slett ikke å unngå å lage en anmeldelse av James Camerons nye storfilm – Avatar. For dette er noe av det mest storslåtte og filmteknisk fantastiske jeg har sett noen gang, tror jeg. 

 Les hele saken Av: Alfred Georg Klausen (17.12.2009)



Flott finale

I to filmer har vi nå fulgt Lisbeth Salander og Michael Blomkvist og de andre karakterene fra Stieg Larssons etter hvert så særdeles berømte Millennium-trilogi på kino, og denne uken kom endelig det siste kapitelet – Luftslottet Som Sprengtes – på kino. 

 Les hele saken Av: Alfred Georg Klausen (27.11.2009)



Deilig oppfølger

I januar kom den litt annerledes og særdeles vakre vampyrfilmen Twilight. En film som fikk vampyrelskere over hele verden til å flokke til kino og bokhandlere for å få med seg hva dette universet har å by på. 

 Les hele saken Av: Alfred Georg Klausen (21.11.2009)



Godt norsk

Flere sesonger har julekalenderen Jul i Blåfjell surret og gått på NRK, og blå nisseluer har vært det mest populære hodeplagg i barnehager og skoler over det ganske land. Nå kommer nok den farsotten over oss igjen, for nå er historien tatt opp til det store lerretet, og Julenatt i Blåfjell hadde premiere på kino denne uken… Selve historien i Julenatt i Blåfjell skjer omtrent 100 år før historiene folk kjenner fra julekalenderne på NRK, så det er en frittstående historie i så måte. 

 Les hele saken Av: Alfred Georg Klausen (13.11.2009)



Jamie og Gerard i storform

Rettferdighet og rettsapparat er noe som stadig vekk brukes som bakgrunnstema i film. Da presenteres det enten som at rettsvesenet er rettferdig og gjør en grundig og god jobb med å bekjempe urett og kriminalitet, eller så er det et oppgjør med det noen mener er et korrupt og feilslått rettsystem som syr puter under armene på de kriminelle. 

 Les hele saken Av: Alfred Georg Klausen (06.11.2009)



God historie, men elendig film

Charles Dickens’ En Julefortelling, eller A Christmas Carol som den heter originalt, er flere ganger gjort om til film. Og denne uken er det animatørene hos Disney Animation Studios som har gitt seg i kast med å fortelle historien i 3D. 

 Les hele saken Av: Alfred Georg Klausen (06.11.2009)



God homage

I juli i år kom den tragiske nyheten om pop-legenden Michael Jackson’s bortgang. Før han fikk gjennomført de 50 annonserte stor-konsertene i London som skulle markere avslutningen på karrieren hans. Denne uken kom filmen om forberedelsene til konsertserien This Is It på kino. 

 Les hele saken Av: Alfred Georg Klausen (30.10.2009)



Skuffende krigsdrama

Det har lenge versert kommentarer og omtaler av denne ukens premiere-film på kino, Svik. Mest kanskje fordi dette på sett og vis, i alle fall i norsk regi, er skuespiller-debuten til Lene Nystrøm, bedre kjent som Aqua-Lene, og den andre norske krigsfilmen som kommer på kino på relativt kort tid. 

 Les hele saken Av: Radio Ung (12.10.2009)



- Spent på publikumsresponsen

Svik er en norsk thriller med blant annet Lene Nystrøm og Kåre Conradi i hovedrollene, og finner sted i Oslo under andre verdenskrig. Filmen vises i disse dager på kinoer over hele landet, og regissør Håkon Gundersen fra Kristiansand, kan fortelle mer om handlingen. 

 Les hele saken Av: Kim Robin Jensen Klev (09.10.2009)



Bruce Willis fortsatt tøffest i klassen

En av vår tids store actionhelter er Bruce Willis. Han har tatt imot juling og servert pryl i øst og vest i en hel bråte med filmer, og denne uken er han sannelig tilbake på kino igjen med filmen Surrogates. 

 Les hele saken Av: Alfred Georg Klausen (03.10.2009)



Bon Apetit!

Mat er ikke det mest vanlige tema i filmens verden. Det er som regel med i en eller annen form i nær sagt alle filmer, men det er ikke så ofte det har hovedfokus. I filmen Julie & Julia som kom på kino denne uken er det derimot nettopp mat som står i hovedfokus. 

 Les hele saken Av: Alfred Georg Klausen (03.10.2009)



Tragisk, men god Bergenshistorie

Endelig kommer det en norsk film som IKKE er en skrekkfilm. Ungdomsfilmen Vegas er et noe mer nedtonet drama fra baksiden av medaljen i Bergen. Og her får du høre hva vår anmelder mente om den filmen. Jeg vet ikke hva det er som gjør det, men jeg blir liksom litt glad når jeg ser en film hvor folk snakke andre dialekter enn østlandsk. 

 Les hele saken Av: Alfred Georg Klausen (26.09.2009)



Skjønn og herlig animasjon

For noen år siden slo to av verdens ledende animasjonsfilm-produsenter – Disney Studios og Pixar – seg sammen. Mange var skeptiske til hvordan dette ville gå, men de har bevist at det absolutt var en fruktbar sammenslåing. 

 Les hele saken Av: Alfred Georg Klausen (26.09.2009)



Lisbeth Salander Rocks!

I vinter kom den første delen av Stig Larssons Millenium-trilogi – Menn Som Hater Kvinner - på kino. Siden da har de fleste gått og trippet til neste kapittel skulle komme på kino. Og denne uken kom endelig Jenta Som Lekte Med Ilden. 

 Les hele saken Av: Alfred Georg Klausen (18.09.2009)



Litt kliss, men ellers god

Noen historiske filmer forteller om storslåtte slag eller andre heroiske hendelser fra svunne tider. Andre forteller historiene om mennesker som levde og gjorde store ting. The Young Victoria, som kom på kino denne uken, handler om de tidlige årene til Dronning Victoria av Storbritannia. 

 Les hele saken Av: Alfred Georg Klausen (11.09.2009)



Godt og norsk

Filmer om penger og økonomi er noe det ikke er laget spesielt mye av, bortsett fra Olsen-banden filmene. Men det blir det en forandring på nå. Denne uken kom filmen Rottenetter på kino, og den tar for seg hva som beveger seg i kulissene innenfor finansverden. 

 Les hele saken Av: Alfred Georg Klausen (07.09.2009)



Ypperlig underholdning

At dataspill blir gjort om til film er ikke så veldig hipt og nytenkende. Men å lage en film OM et dataspill hvor spillet blir en del av filmen er noe helt annet. Det får du servert i filmen Gamer som hadde premiere denne uken. 

 Les hele saken Av: Alfred Georg Klausen (07.09.2009)



Pessimistisk Allen, som vanlig

Woody Allen er kjent som en noe eksentrisk filmskaper, og har laget mange rare filmer opp igjennom. Nå er han tilbake til å lage historier fra Ny York, og denne uken kom den nyeste filmen hans, Whatever Works, på kino her til lands. 

 Les hele saken Av: Alfred Georg Klausen (28.08.2009)



Deilig grotesk krigsepos

Det har lenge versert rykter og omtaler av Quentin Tarrantinos siste film, og forhåpningene blant fansen har vært store. Filmen gikk for fulle hus under filmfestivalen i Cannes, der den ble lansert, og endelig er Inglourious Basterds nå kommet til norske kinoer. 

 Les hele saken Av: Alfred Georg Klausen (21.08.2009)



Viktig og god

At regnskogen i Amazonas forsvinner er noe vi stadig vekk blir minnet på i nyhetene. Men her hjemme på Berget ser vi fryktelig lite til akkurat dette. Denne uken får vi derimot mulighet til å se hva dette har å bety for folkene som bor i og ved regnskogen i filmen Fugletitterne. 

 Les hele saken Av: Alfred Georg Klausen (21.08.2009)



Ingen nyvinning, akkurat...

Romantiske komedier har alltid slått an på kino, og vil nok sannsynligvis fortsette å gjøre det i lang tid framover. Det er liksom en så sjarmerende sjanger. Denne uken kom det enda et tilskudd til denne familien med filmen The Proposal Andrew Paxton (Ryan Reynolds) jobber som assistent til Margaret Tate (Sandra Bullock), en av sjefsredaktørene i et stort forlag i Ny York. 

 Les hele saken Av: Alfred Georg Klausen (17.08.2009)



Én måte å overleve på

Amerikanerne er igrunn kjent for å være ganske så forsiktige på film og sånn når det kommer til sex. Denne uken kom det dog den amerikanske filmen Spread på kino her til lands, og den tar tydeligvis ikke dette så høytidelig. 

 Les hele saken Av: Alfred Georg Klausen (13.08.2009)



Stillestående, og helt greit

Regissør Tony Scott og skuespiller Denzel Washington har tidligere laget stor filmer som Rødt Hav, Deja Vú og Man on Fire. Nå har de samarbeidet igjen med filmen Metro 123 Kapret som har premiere denne uken. 

 Les hele saken Av: Alfred Georg Klausen (13.08.2009)



Bare noe tull

Norske filmprodusenter har de senere årene fått en eller annen merkelig forkjærlighet for å lage skrekkfilmer. Denne uken kom det enda et tilskudd til sjangeren med filmen Snarveien. Jeg må først av alt bare få gjenta at jeg ikke er noen stor skrekkfilm-entusiast. 

 Les hele saken Av: Alfred Georg Klausen (30.07.2009)



Storartet gangsterdrama

Gangsterne i Chicago under den store depresjonen i 1930-årene har vært bakgrunn for en mengde gode filmer og historier. Disse lovbryterne som levde et liv i sus og dus og nærmest ble folkehelter mens lovens lange arm jagde dem over alt. 

 Les hele saken Av: Alfred Georg Klausen (24.07.2009)



Sett det før...

Utdrikkningslag har rykte på seg for å være tyngst dagen derpå. Noe filmen The Hangover, som har premiere denne uken, er nok et eksempel på. Kameratene Phil (Bradley Cooper), Stu (Ed Helms) og Greg (Justin Bartha) skal til Las Vegas for å drikke ut Greg som skal smis i Hymens lenker om bare noen få dager. 

 Les hele saken Av: Alfred Georg Klausen (18.06.2009)



Bare surr, igrunn

De fleste har hørt om måneferden til Neil Armstrong og Buzz Aldrin i 1969. Det ikke så mange vet, kanskje, er at det var 3 fluer også med på denne ferden. Deres historie får vi i animasjonsfilmen Fly Me To the Moon som hadde premiere denne uken. 

 Les hele saken Av: Alfred Georg Klausen (04.06.2009)



Deilig og effektfullt

I tre filmer har Arnold Swartzenegger gjort The Terminator og kampen mellom maskiner og mennesker til en legende på det store lerretet. Og denne uken kom det sannelig enda en film om denne dystre fremtidsvisjonen i Terminator Salvation Året er 2018. 

 Les hele saken Av: Alfred Georg Klausen (04.06.2009)



Like gøy som forgjengeren

I 2005 fikk Ben Stiller en overraskelse han ikke hadde ventet seg da museet han jobbet på viste seg å komme til live på natten. Denne uken er de levende muséumsgjenstandene tilbake på kino i oppfølgeren Night at the Museum 2 – Battle of the Smithsonian… Siden sist har Larry Daley (Ben Stiller) sluttet som muséumsvakt og slått seg opp som oppfinner isteden. 

 Les hele saken Av: Alfred Georg Klausen (29.05.2009)



Bare helt grei, dessverre

For et par-tre år siden gjorde Da Vinci-koden furore på kino både her til lands og i hjemlandet USA på grunn av sitt noe brokete og religionsfientlige innhold. Denne uken kom oppfølgeren om den amerikanske forskeren som graver i gamle katolske historier i historien Angels and Demons. 

 Les hele saken Av: Alfred Georg Klausen (22.05.2009)



Fortsatt gøy

Star Trek er et fenomen du enten elsker eller hater. Det er laget et utall TV-serier og filmer om mannskapene ombord på de ulike romskip tilhørende Starfleet. Og denne uken kom det sannelig enda en film om disse dristige romfarerne ombord på USS Enterprice. 

 Les hele saken Av: Alfred Georg Klausen (07.05.2009)



Tøff oppfølger om bakgrunnshistorien

Filmer som er basert på Marvel Comic’s sine tegneserier har gått sin seiersgang på kino i flere år. Spiderman, Fantastic 4 og ikke minst X-men serien har virkelig banet vei for tegneseriehelter i levende live på det store lerretet, og denne uken tas X-men serien enda et skritt videre med historien om Wolverine. 

 Les hele saken Av: Alfred Georg Klausen (03.05.2009)



Gode effekter, men litt space'a

Endetidsfilmer med masse effekter, store eksplosjoner, og hele jordkloden sprengt til enkelt-atomer er noe som alltid har fenget kinogjengere. Og denne uken kommer filmen Knowing som tar for seg nye teorier om jordens undergang. 

 Les hele saken Av: Alfred Georg Klausen (27.04.2009)



Rock on!

Stadig vekk hører vi om pirater på nyhetene, og for kun noen få år siden seilte de over kinolerret over hele verden. Denne uken kommer en film som forteller om en helt annen type pirater enn de vanlige Kaptein Sabeltann-typene. 

 Les hele saken Av: Alfred Georg Klausen (17.04.2009)



Full fart og grei historie

For 8 år siden kom den første fartsfylte filmen fra gatebil-miljøet i Los Angeles. Siden da har det kommet ytterligere to tilskudd om raske og sinte biler, og denne uken kom sannelig den fjerde filmen i Fast & Furious-historien på kino. 

 Les hele saken Av: Alfred Georg Klausen (04.04.2009)



Clint er fortsatt tøffest i klassen

De senere årene har legenden Clint Eastwood trukket seg mer tilbake som produsent og regissør på filmer, men han dukker av og til opp på det store lerretet som skuespiller likevel. Og denne uken er han tilbake der hvor han hører hjemme, i hovedrollen til filmen Gran Torino. 

 Les hele saken Av: Alfred Georg Klausen (27.03.2009)



Rotete, men grei

Navnet Che Guevara får de fleste til å nikke gjenkjennende og nærmest automatisk tenke på flagg og T-skjorter med et skyggebilde av en skjeggete fyr med berret og stjerne i panna. Og det er igrunn det de fleste vet om denne mannen. 

 Les hele saken Av: Alfred Georg Klausen (20.03.2009)



Fortreffelig grusom

De siste årene har de fleste lest, eller i alle fall hørt om, Millenium-bøkene til svenske Stieg Larsson. Og denne uken kom den første historien – Menn Som Hater Kvinner – på kino her til lands. Av og til er det en dum ting at jeg har lest bøkene før jeg ser filmen. 

 Les hele saken Av: Alfred Georg Klausen (13.03.2009)



Gripende og god

Noen filmtitler sier igrunn lite om hva filmene egentlig handler om. Denne uken kommer filmen ”The Secret Life of Bees” på kino, og den handler merkelig nok ikke så mye om bier som du kanskje skulle tro. 

 Les hele saken Av: Alfred Georg Klausen (27.02.2009)



Helt grei thriller

Clive Owen har de senere årene slått seg opp som en ganske hardbarket action-dude. Og denne uken er han tilbake på kino i den tidvis hardtslående thrilleren The International. Og dette er hva vår filmanmelder Alfred Georg Klausen mener om den filmen. 

 Les hele saken Av: Alfred Georg Klausen (27.02.2009)



Hotel for Dogs vs Bedtime Stories

Til vanlig anmeldes filmer en og en, men denne uken har vår filmanmelder funnet det for godt å stille to filmer opp mot hverandre og sammenligne de. Konkurrentene er barnefilmene ”Hotell for Dogs” og ”Bedtime Stories” som begge hadde premiere denne uken. 

 Les hele saken Av: Alfred Georg Klausen (19.02.2009)



Sterk dokumentar

Jakten på Hukommelsen er en av de mest spesielle filmene jeg har sett på kino på lenge. Kanskje mest fordi det er mer en dokumentar enn en reell film. For den handler om den unge herremannen Øyvind Aamodt som opplevde noe så spesielt som å miste hukommelsen totalt uten noen forklarlig årsak. 

 Les hele saken Av: Alfred Georg Klausen (19.02.2009)



Knallgod og intens

En av de mest omtalte amerikanske presidentene, utenom George Bush, er Richard Nixon. Etter den dramatiske avgangen i 1974 forble han taus overfor anklagene fra det amerikanske folk og media, men i 1977 tok han bladet fra munnen og sa ja til et lengre dybdeintervju med talkshow-verten David Frost. 

 Les hele saken Av: Alfred Georg Klausen (13.02.2009)



Forunderlig, men trist historie

Mange filmer handler om folk med evner litt utenom det ordinære, eller som er i litt spesielle situasjoner. Denne uken kom filmen The Curious Case of Benjamin Button, med Brad Pitt i hovedrollen, og det er absolutt en historie litt utenom det vanlige. 

 Les hele saken Av: Alfred Georg Klausen (05.02.2009)



Beholder spenningen

Filmer om motstandskamp under 2. Verdenskrig er tydeligvis i vinden for tida, og ikke bare på denne siden av Dammen. Før jul fikk vi se litt hva dansk og norsk motstandskamp utrettet mot tyskerne i krigsårene, men i filmen Valkyrie, som kom på kino denne uken, får vi se litt av motstandskampen i tyskernes egne rekker. 

 Les hele saken Av: Alfred Georg Klausen (29.01.2009)



Krampaktig og halvhjertet

For et par år siden kom filmen Sin City på kino, og ga tegneserieskaperen Frank Miller et navn som folk nikket gjenkjennende til. Denne uken er mr Miller tilbake på kino med en tegneserie som er omskapt for det store lerretet, nemlig filmen The Spirit. 

 Les hele saken Av: Alfred Georg Klausen (22.01.2009)



Mesterlig godt

De fleste forbinder indisk film med mye sang og dansing, og riktig så fargerike historier. Og det er mye sant i det. Denne uken kom det dog en litt annerledes indisk film på kino, nemlig den britisk-produserte Slumdog Millionaire. 

 Les hele saken Av: Alfred Georg Klausen (22.01.2009)



Rustent og sjarmerende

Også denne uken har en norsk film kinopremiere. Denne gangen er det åpningsfilmen fra Filmfestivalen i Tromsø, Jernanger, som skal opp på det store lerretet. Eivind (Bjørn Sundquist) er en bitter gammel mann som har drevet kafé om bord på det gamle frakteskipet Jernanger ved kaia i Stavanger i 30 år. 

 Les hele saken Av: Alfred Georg Klausen (15.01.2009)



Forrykende blodbad

I over ett år har det gått rykter om en ny film fra gjengen bak kjempesukessen Kill Buljo fra 2007. Og denne uken kom endelig resultatet på kino – splatter/ horror-komedien Død Snø. En gjeng medisinerstudenter har bestemt seg for å dra på hyttetur til Øksfjord i Finnmark. 

 Les hele saken Av: Pål Kaalaas (14.01.2009)



Dystert og fascinerende

Av en eller annen grunn har vampyrer og andre mørke vesener en magisk tiltrekningskraft på unge mennesker som har en slags fascinasjon for goth og andre dystre ting. Denne uken kom filmen Twilight på kino, og her er det de blodsugende ikke-døde vampyrene som er i fokus. 

 Les hele saken Av: Alfred Georg Klausen (08.01.2009)



Storartet krigshistorie

Norsk krigshistorier er ikke noe som har vært mye portrettert på kino de siste tiårene. Men i denne uken kom en film om en av de største krigsheltene Norge hadde under 2. verdenskrig – motstandsmannen Max Manus. 

 Les hele saken Av: Alfred Georg Klausen (18.12.2008)



Effektfullt og tidsriktig

Noe som nesten alltid gjør seg godt på det store lerretet er dommedagsfilmer hvor verden holder på å gå under, av en eller annen superødeleggende årsak. Denne uken kom filmen The Day the Earth Stood Still”, og den omhandler, pussig nok, nettopp dette med verdens undergang. 

 Les hele saken Av: Alfred Georg Klausen (12.12.2008)



Rått og kult

De siste årene er nok Guy Ritchie blitt mest kjent som ektemannen, eller nå eks-mannen, til pop-ikonet Madonna. Men de som har sett litt lenger enn sladrepressen vet at Ritchie laget noen av de kuleste britiske gangsterfilmene gjennom tidene, Lock Stock and Two Smoking Barrels og Snatch, før han rotet seg borti ekteskapsstyret. 

 Les hele saken Av: Alfred Georg Klausen (05.12.2008)



Historien om en sittende president

Denne uken kommer det en film på kino med en noe kryptisk tittel. Den heter bare ”W”. Og hvis du ikke har sett filmplakaten skjønner du ikke stort av hva den handler om. Men det er altså en film om President George W. 

 Les hele saken Av: Alfred Georg Klausen (27.11.2008)



Ny jungelsmell på Ny York-dyrene

I 2005 kom animasjonsfilmen Madagaskar fra Dreamworks, og handlet om noen dyr fra Dyreparken i Ny York som ville tilbake til villmarken og endte opp blant lemurer og andre rare dyr på Madagaskar. Nå er hele gjengen tilbake i oppfølgeren som, overraskende nok, har fått navnet Madagaskar 2. 

 Les hele saken Av: Alfred Georg Klausen (21.11.2008)



3D-orama

Et av de nye triksene for å få folk til å strømme til kino er å lage filmer med 3D-effekter. Fra tidligere har det vært filmer som har hatt sekvenser med 3D underveis, men denne uken kom filmen Reisen til Jordens Indre. 

 Les hele saken Av: Alfred Georg Klausen (21.11.2008)



Bond slik han skal være

For 2 år siden kom så verden en ny James Bond i Casino Royale med Daniel Craig i tittelrollen. Nå er han tilbake i enda et kapittel om hele verdens favoritt superagent. Jeg har gledet meg som en unge før julaften siden jeg så de første bildene og trailerne til denne filmen. 

 Les hele saken Av: Alfred Georg Klausen (06.11.2008)



Bond slik han skal være

For 2 år siden kom så verden en ny James Bond i Casino Royale med Daniel Craig i tittelrollen. Nå er han tilbake i enda et kapittel om hele verdens favoritt superagent. Jeg har gledet meg som en unge før julaften siden jeg så de første bildene og trailerne til denne filmen. 

 Les hele saken Av: Alfred Georg Klausen (06.11.2008)



En dårlig dag blir verre

Når du er på et nytt sted, og dette gjerne ligger litt utenfor allfarvei har vi som regel en tendens til å være redd for alle de rare lydene utenfor. Men i god tro overbeviser vi oss om at det bare er vår egen fantasi som tar overhånd. 

 Les hele saken Av: Alfred Georg Klausen (30.10.2008)



Ubehagelig godt

Etter George Orwells fremtidsroman 1984 har begrepet ”Storebror ser deg” vært ensbetydende med at myndighetene overvåker oss hele tiden. Noe som har gitt bakgrunnshistorier til mange gode, og noen dårlige filmer opp igjennom. 

 Les hele saken Av: Alfred Georg Klausen (23.10.2008)



Fornøyelig kaos

Brødrene Ethan og Joel Coen står bak en rekke filmer som har gjort det overraskende godt på kinoer verden over. Filmer som ”O’ Brother, Where Art Thou?”, ”Ladykillers” og ”No Country for Old Men” har gjort sitt til at folk nok forbinder brødre-paret med litt sære historier om litt annerledes karakterer. 

 Les hele saken Av: Alfred Georg Klausen (16.10.2008)



God motstand

Historier fra Andre Verdenskrig er noe vi her i Norge kjenner godt til. Både av nordmenns erfaringer og opplevelser, og om de allierte og tyskernes herjinger og bravader. Men et land vi kjenner lite til om hva drev med under Krigen er vårt naboland Danmark. 

 Les hele saken Av: Alfred Georg Klausen (04.10.2008)



Sterk og velspilt

Regissør Erik Poppe har tidligere laget to filmer med handling fra Oslo. Både Schpaa og Hawaii:Oslo høstet gode kritikker, og denne uken kom Poppe’s tredje film på kino. De Usynlige har et noe mer sårbart tema enn de to foregående. 

 Les hele saken Av: Alfred Georg Klausen (25.09.2008)



Helt greit viss-vass

Adam Sandler er jo en mann mange forbinder med litt corny komedier hvor han som oftest spiller en eller annen litt enkel ”vanligkar”. Denne uken prøver han seg på noe nytt, nemlig som israelsk elitesoldat med en drøm om å bli frisør i You Don’t Mess With the Zohan. 

 Les hele saken Av: Alfred Georg Klausen (19.09.2008)



Hjertevarm galskap

Det å bli innlagt på en psykiatrisk institusjon under tvang er noe mange av oss kanskje har hørt om, og ingen av oss spesielt lyst til å oppleve. I en av ukens norske kinopremierer er det nettopp dette som skjer. 

 Les hele saken Av: Alfred Georg Klausen (12.09.2008)



Hjertevarm galskap

Det å bli innlagt på en psykiatrisk institusjon under tvang er noe mange av oss kanskje har hørt om, og ingen av oss spesielt lyst til å oppleve. I en av ukens norske kinopremierer er det nettopp dette som skjer. 

 Les hele saken Av: Alfred Georg Klausen (12.09.2008)



Ikke akkurat en Oscar-kandidat

Agent-filmer var spesielt stort under den kalde krigen, men også etter at stillingen mellom Øst og Vest ble normalisert på begynnelsen av 90-tallet har denne typen film gjort det bra blant publikum. Og denne uken dukker en ny superagent opp på kino i filmen Get Smart. 

 Les hele saken Av: Alfred Georg Klausen (05.09.2008)



God jakt

I 1983 skrev Ingvar Ambjørnsen en historie om et par småkriminelle hasjrøykende hippier i 70-tallets siste dager i Oslo som skulle gjøre et siste varp og selge et større parti med kvalitets-tjall før de skulle trekke seg tilbake. 

 Les hele saken Av: Alfred Georg Klausen (29.08.2008)



Hardtslående gjensyn

I 2004 serverte regissør Guillermo del Toro oss historien om demonen Hellboy som ble omvendt til den gode siden og kjemper mot mørkets makter. Nå, 4 år senere, kommer enda et kapittel om den hornbekledde røde demonen med en lidenskap for sigarer i filmen Hellboy II – The Golden Army. 

 Les hele saken Av: Alfred Georg Klausen (22.08.2008)



God avslutning om Sveriges grunnleggelse

Første del av Jan Guillous fortelling om den unge svensken Arn Magnusson og hans liv kom på kino rundt jul i fjor. Nå kommer den siste delen av denne historien om hvordan vårt naboland i øst ble til. Arn – Riket Ved Veiens Ende hadde premiere på fredag. 

 Les hele saken Av: Alfred Georg Klausen (22.08.2008)



Helt greit comeback

Mike Myers. Du husker han kanskje fra Austin Powers-filmene, Wayne’s World eller stemmen bak Shrek. Denne uken er den canadiske komikeren tilbake på kino i filmen The Love Guru. I en verden preget av selvhjelpshysteri og spiritualisme er Guru Pitka (Mike Myers) den beste veien å gå for å bli bedre. 

 Les hele saken Av: Alfred Georg Klausen (15.08.2008)



Effektonani og bare noe ræl

I 1999 sto Imothep den Grusomme opp fra de døde som mumie. Og i 2002 dukket han opp igjen. Nå, seks år senere, er det en annen mumie som våkner til for å lage kvalm i The Mummy – Tomb of the Dragon Emperor som hadde premiere denne uken. 

 Les hele saken Av: Alfred Georg Klausen (08.08.2008)



Noe skuffende gjensyn

I nesten 10 år var Mulder og Scully de store etterforskerne innenfor paranormale hendelser på TV i serien X-files. I 2002 la serien inn årene, til mange fans’ store fortvilelse. Men i år er duoen tilbake for å hjelpe FBI med en ny sak de sliter med. 

 Les hele saken Av: Alfred Georg Klausen (31.07.2008)



Mørk, ond og nær sagt perfekt

I 2005 kom filmen Batman Begins som ga oss en mye sterkere, mørkere og bedre versjon av Batman-figuren vi kjenner fra de tidligere filmene og de gamle tegneseriene. Og denne uken kom oppfølgeren, The Dark Knight, på kino her til lands. 

 Les hele saken Av: Alfred Georg Klausen (24.07.2008)



Kul film om en kul kis

Det er vel ingen hemmelighet at undertegnede er en hund etter superheltfilmer. Derfor var det, naturlig nok, en selvfølge å anmelde Hancock som hadde premiere på kino denne uken. John Hancock (Will Smith) er nok det som kan betegnes som en utbrent og til dels mislykket superhelt. 

 Les hele saken Av: Alfred Georg Klausen (17.07.2008)



Roter seg bort i tåka

Stephen King sine mer eller mindre skumle historier har gjort det godt ifra kioskhyllene verden over, og resultatet av dette er ofte at Hollywood ønsker seg en del av kaka og lager en film av historiene. 

 Les hele saken Av: Alfred Georg Klausen (11.07.2008)



Mer voldelig, men har beholdt stemning

For 5 år siden kom den første historien i legenden om Narnia. Nå er det tid for neste kapittel. Prince Caspian hadde premiere på kino denne uken. For de fire søsknene Pevensive – Peter, Susan, Edmund og Lucy – henholdsvis spilt av William Moseley, Anna Popplewell, Skandar Keynes og Georgie Henley – er det gått om lag et år siden de vendte tilbake fra Narnia forrige gang, og barna har i stor grad vendt seg til tanken om at de ikke kan komme tilbake til det fantastiske landet med de snakkende dyrene igjen etter som det gamle garderobeskapet ble stengt forrige gang. 

 Les hele saken Av: Alfred Georg Klausen (04.07.2008)



Høy puls og raske biler

Nok en gang er en gammel tegneseriehelt blitt til film. Denne uken er det den noe ukjente, i alle fall her i Norge, helten og raserbilføreren Speed Racer som har fått æren av å komme på det store lerretet… Bare for å ha sagt det med en gang: Dette er ikke en vanlig racerbil-film. 

 Les hele saken Av: Alfred Georg Klausen (19.06.2008)



Naturen sparker tilbake

Tidligere har regissør M. Night Shyamalan gitt oss spennende og gode kino-opplevelser med filmer som The Sixth Sence, Unbreakable og for så vidt også Signs. Denne uken er han tilbake med en ny thriller, og The Happening er faktisk en overraskende tidsriktig film av sjangeren. 

 Les hele saken Av: Alfred Georg Klausen (14.06.2008)



Romantikk og sekkepiper

Hvis det er noe det alltid er sesong for på kino er det romantiske komedier. Og denne uken kom det sannelig enda en film av denne typen. Made of Honor hadde premiere på fredag. Tom (Patrick Dempsey) har det igrunn så greit det går an. 

 Les hele saken Av: Alfred Georg Klausen (29.05.2008)



Indy er definitivt tilbake

I lengre tid har det gått rykter om at en av 80-tallets store helter skal komme tilbake på kino. Arkeologen med pisk og hatt som alltid er på ustoppelig jakt etter forsvunne skatter – Indiana Jones. Og på torsdag var han endelig tilbake på det store lerretet. 

 Les hele saken Av: Alfred Georg Klausen (22.05.2008)



Ikke akkurat en komisk komedie

Det er litt tørke på filmfronten for tiden, og denne uken kom det bare 1 ny film på kino i Kristiansand. Innen Familien er et nedtonet drama om hendelser som rammer flere enn vi kanskje aner, og som enda færre snakker om. 

 Les hele saken Av: Alfred Georg Klausen (16.05.2008)



Halvgodt bryllupstull

Romantiske komedier dukker opp på kino i tide og utide. De fleste er av typen gammelt oppgulp i ny innpakning, mens det fra tid til annen kommer noen som har litt mer originale historier. Denne uken kom det en film på kino som i alle fall forsøker å være litt nytenkende. 

 Les hele saken Av: Alfred Georg Klausen (09.05.2008)



Resident Evil møter Mad Max

Apokalypsen og menneskehetens undergang er et tema som fra tid til annen portretteres ganske kraftig på film. Sannsynligvis mest fordi effektmakerne kan slå seg litt mer løs og ha det gøy med store mengder blod og gugge. 

 Les hele saken Av: Alfred Georg Klausen (09.05.2008)



Artig jakt etter gammelt gull

Skattejakt er noe som alltid fenger kinogjengere, og hvis du slenger inn litt romantikk oppi det hele er det enda flere som vil ta turen innom de mørke salene på Fønix. Fools Gold er en romantisk komedie om skattejegere, og hadde premiere denne uken. 

 Les hele saken Av: Alfred Georg Klausen (04.05.2008)



Håpløst superhelt-tull

Som tittelen tilsier er dette en parodifilm av samme type som Date Movie og Scary Movie-serien. Altså en film som tar hovedhistorien fra en eller annen film av typen de har tittel fra, og så vris historien hit eller dit underveis med noen avstikkere til andre filmer med tidvis likt tema. 

 Les hele saken Av: Alfred Georg Klausen (18.04.2008)



Godt og velspilt

Det er lenge siden vi har hørt noe fra vår filmanmelder Alfred Georg Klausen, men nå er han enolson gjør en god figur som den gretne mangemillionæren som får et nytt syn på livet i møte med Freemans karakter. 

 Les hele saken Av: Alfred Georg Klausen (11.04.2008)



Rock on!

Norske filmer popper opp som aldri før, og denne uken kom det enda en opp på kino. Filmen, som bærer den klingende tittelen ”Mannen Som Elsket Yngve”, har, som mange andre gode norske filmer, handling ifra Rogaland. 

 Les hele saken Av: Alfred Georg Klausen (14.02.2008)



Befriende annerledes

Å oppdage at du er blitt gravid i en alder av 16 år er ofte en opplevelse som gjør at hele verden faller sammen. I alle fall sånn det blir framstilt på film. Denne uken hadde Juno premiere på kino, og der er forholdene litt annerledes. 

 Les hele saken Av: Alfred Georg Klausen (08.02.2008)



Lite apetittvekkende

Det kommer stadig flere norske filmer, og denne uken kom det en stjernespekket variant på kino. Lønsj har en rollebesetning mang en film kan misunne, men spørsmålet er om det hjelper. Lønsj henter handlingen sin ifra Oslo en relativt vanlig dag på sommeren. 

 Les hele saken Av: Alfred Georg Klausen (01.02.2008)



Imponerende og gripende

Forfatteren Kahled Husseini er eksafghaner og bor i California i USA. Denne uken kom filmatiseringen av en av hans mest berømte bøker, Drageløperen, på kino. På 70-tallet var det lite som skulle tilsi at Afghanistan snart skulle bli midt i begivenhetenes sentrum. 

 Les hele saken Av: Alfred Georg Klausen (24.01.2008)



Poengløst, men likevel litt artig

I 2004 kom Alien vs Predator - filmen der to av filmhistoriens mest kjente rom-monstre barket sammen i en hemmelig installasjon under Antarktis. Jeg var ikke overvettes imponert over hva Hollywood klarte å skvise ut av historien den gangen, og det spørs om han er mer imponert over oppfølgeren Alien vs Predator: Requiem som kom på kino denne uken. 

 Les hele saken Av: Alfred Georg Klausen (18.01.2008)



Sterkt, godt og storslått

Denne uken kom en film på kino som tar for seg en av de, om ikke den, største skampletten i norsk historie når det kommer til behandlingen av samene. Nils Gaup har tatt regissørstolen fatt for å fortelle hva som faktisk foregikk under Kautokeino-opprøret i vinteren 1852. 

 Les hele saken Av: Alfred Georg Klausen (17.01.2008)



Deilig lukt av kruttrøyk

Egentlig er det ganske langt mellom westernfilmene nå for tida, og da gleder det en fan når nye tilskudd til denne herlige filmsjangeren kommer på kino. Borgerkrigen i USA er over, og på landsbygda i Arizona forsøker folk å overleve etter beste evne. 

 Les hele saken Av: Alfred Georg Klausen (03.01.2008)



Noe baktung

KUN FOR NETT: Arn – Tempelridderen er bygd på Jan Guillous’ suksessrike trilogi om hvordan Sverige ble Sverige. Dvs, den er bygd på de to første bøkene i trilogien, mens den siste kommer neste år en gang. 

 Les hele saken Av: Alfred Georg Klausen (02.01.2008)



Herlig surrete

Jerry Seinfeld har alltid hatt et ganske skrudd syn på livet, og han deler villig rundt seg med sine meninger og observasjoner. Denne julen forteller han litt om sitt syn på det å være bie i Biefilmen. 

 Les hele saken Av: Alfred Georg Klausen (21.12.2007)



Poetisk revolusjon

Musikk har alltid hatt en viktig rolle i filmer. Både for stemningsskaping og for å fortelle deler av historien. Noen ganger i større grad enn andre. Men sjelden er musikken brukt så konsekvent og bevisst som i filmen Across the Universe som hadde premiere denne uken. 

 Les hele saken Av: Alfred Georg Klausen (13.12.2007)



Storslått, men halvhjertet

En av de største suksessene på kino de senere årene har vært store episke fantasy-fortellinger som virkelig gir filmskaperne noe å boltre seg med i skapingen av nye universer på det store lerretet. Spesielt etter suksessen med Ringenes Herre-filmene, og Narnia-serien som er under oppseiling. 

 Les hele saken Av: Alfred Georg Klausen (07.12.2007)



Skremmende forutsigbart

De som er glad i skummel litteratur kjenner nok til forfatteren Steven King, som for så vidt også har vært årsak til en del ganske så skumle og til dels ekle filmer. Det er noen år siden sist en av historiene hans ble gjort om til film. 

 Les hele saken Av: Alfred Georg Klausen (30.11.2007)



Eventyrlig godt

Blandingen av animasjon og vanlig film har blitt mer og mer vanlig. Det hippeste innenfor denne kategorien er såkalt ”motion-capture” - en teknikk der en datamaskin registrerer skuespillerens bevegelser og dermed gir liv til den animerte karakteren. 

 Les hele saken Av: Alfred Georg Klausen (22.11.2007)



Sitter som et skudd

Det har lenge gått rykter om Brad Pitt’s nye storfilm. I et par år har det vært diskutert blant film-forstå-seg-på’ere verden over om det vil være mulig for mannen å fremstå som en troverdig skikkelse i en westernfilm. 

 Les hele saken Av: Alfred Georg Klausen (16.11.2007)



Stillestående og slagkraftig

De senere årene har det kommet en del filmer som retter mer eller mindre direkte kritikk mot hvordan Bush-administrasjonen og verden generelt har taklet den såkalte Krigen mot Terror. Denne uken kom det enda et tilskudd i til den politiske debatten Over There med filmen Løver for Lam. 

 Les hele saken Av: Alfred Georg Klausen (09.11.2007)



Imponerende majestetisk

Historiske drama på film tar som regel for seg en eller annen kjent historisk person eller en historisk begivenhet. Eller begge deler samtidig. Denne uken kom enda en historisk beretning til det store lerretet. 

 Les hele saken Av: Alfred Georg Klausen (01.11.2007)



Knallfilm

Advokat-filmer er ikke bare kjedelige prosederingen og vinglete juryer innenfor lovens fire vegger i en rettsal. Noen av de handler også om advokater som jobber mer utenfor rettsbygningen enn inni. Sånn som filmen Michael Clayton som hadde premiere denne uken. 

 Les hele saken Av: Alfred Georg Klausen (26.10.2007)



Halvkjipt og anstrengt

Mange forbinder nok Ben Stiller med litt rare og snodige filmer. Og har til tider rett i det. Nå er han tilbake på kino i filmen The Heartbreak Kid, og her er hva vår anmelder mener om filmen. Han er en skuespiller jeg igrunn liker ganske godt. 

 Les hele saken Av: Alfred Georg Klausen (19.10.2007)



Halvgodt terrordrama

Krigen mot terror har stått sentralt i verdensbildet siden 11.september 2001, så også på film. Denne uken kom enda et skudd på stammen i denne sjangeren. I The Kingdom er det amerikanske sivile i Saudi-Arabia som er offer for terrorens nådeløse angrep. 

 Les hele saken Av: Alfred Georg Klausen (13.10.2007)



Sterkt om de etterlatte

Etter 11.september 2001 ble Midt-Østen nok en gang et særdeles brennbart sted å oppholde seg som vestlig. Og etter bombingen av Afghanistan ble det ikke bedre. I filmen A Mighty Heart som hadde premiere denne uken, følger vi noen som får føle dette på kroppen. 

 Les hele saken Av: Alfred Georg Klausen (06.10.2007)



Du får vann i munnen

Nok en gang har Disney og Pixar Animation Studios slått hodene sammen for å lage en helaftens animasjonsfilm, og sannelig har de ikke klart å lage en go-film denne gangen også. Sedvanlig er det dyr som er i de største rollene, denne gangen rotter, men i motsetning til mange andre filmer er det her interaksjon mellom dyr og mennesker som står i sentrum. 

 Les hele saken Av: Alfred Georg Klausen (29.09.2007)



Fascinerende og godt stjernestøv

Neil Gaiman er nok i stor grad et navn som klinger ukjent for de fleste, men som klinger deilig gjenkjennende i ørene hos tilhengere av fantacy-litteratur. Han er nemlig en av nåtidens mer sukessfulle forfattere, og nå er en av bøkene hans, Stardust, kommet til liv på det store lerretet. 

 Les hele saken Av: Alfred Georg Klausen (20.09.2007)



Kul hevn

I 2002 dukket Jason Bourne opp fra det store intet og fant ut at han var en hemmelig agent med hukommelsestap. I 2004 tok han hevn over de som drepte dama hans etter at han hadde stukket av til India. Og nå er han sannelig tilbake igjen for å finne de som er skyld i alt sammen. 

 Les hele saken Av: Alfred Georg Klausen (14.09.2007)



Det er sånn det er

I de fleste romantiske komedier og andre kjærlighetsfilmer ser vi som oftest begge parters møte med hverandre, og hvordan dette barker i vei. Og i mange tilfeller er det jenta sin synsvinkel vi ser det meste fra. 

 Les hele saken Av: Alfred Georg Klausen (07.09.2007)



Hårspray som sitter

Noen musikaler er fra våre egne dager, mens andre forteller historier om hva som skjedde før. Spesielt 50- og 60-tallet er populære epoker som gjerne gjenskapes med sang og dans. Og denne uken kom det enda en film som bruker dette som fortellerform, nemlig Hairspray… Det er begynnelsen av 60-tallet. 

 Les hele saken Av: Alfred Georg Klausen (31.08.2007)



Sterkt om Nelson Mandela

De fleste forbinder Nelson Mandela med kampen mot Apartheid i Sør-Afrika, og at han satt i fengsel i nesten 30 år fordi han ville at svarte og hvite skulle ha like rettigheter. Og så ble han president i Sør-Afrika i 1994. 

 Les hele saken Av: Alfred Georg Klausen (25.08.2007)



Dunkelt og bra

Denne høsten er det annonsert norske filmer i hopetall. Den første av dem hadde premiere denne uken. 5 Løgner er en norsk film litt utenom det vanlige… Som tittelen hinter om er dette 5 historier som på ulikt vis møter hverandre i løpet av filmen. 

 Les hele saken Av: Alfred Georg Klausen (17.08.2007)



Fungerer fortsatt

Som tidligere nevnt er årets kinoprogram sterkt preget av oppfølgerfilmer. Denne uken kom den neste tilskuddet til listen, nemlig Rush Hour 3. De to første Rush Hour-filmene hadde stor suksess på kino da de gikk for noen år tilbake, og nå er altså detective James Carter (Chris Tucker) og chief inspector Lee (Jackie Chan) tilbake der dritten treffer vifta. 

 Les hele saken Av: Alfred Georg Klausen (17.08.2007)



Helt grei gjennomsurfing

For 32 år siden ble tegneserien om Mr. Fantastic, The Invisible Woman, The Human Torch og The Thing levendegjort på det store lerretet. Med et helt greit resultat. Nå er gjengen tilbake igjen, og gamle fiender dukker opp på nytt i Fantastic Four: Rise of the Silver Surfer. 

 Les hele saken Av: Alfred Georg Klausen (10.08.2007)



Overraskende god

De fleste har en eller annen slags drøm om å forandre verden. Noen av oss har ambisjoner om å få det til på et vis, og noen få får muligheten til å gjøre det. Om enn ikke helt på samme nivå som i filmen Evan Allmighty som hadde premiere denne uken. 

 Les hele saken Av: Alfred Georg Klausen (02.08.2007)



Woho!

I 1989 dukket de gule karakterene i the Simpsons opp på TV for første gang, og ble en heidundrende suksess. Det har vært snakk om å lage en helaftens spillefilm om innbyggerne i Springfield i mange år, og nå, 18 år etter første gang de viste ansiktet sitt på skjermen, er de klare for det store lerretet. 

 Les hele saken Av: Alfred Georg Klausen (27.07.2007)



Blodig festaften

For noen uker siden hadde den første filmen i Grindhouse-serien, Quentin Tarrantinos ”Death Proof”, premiere på kino. Denne uken kommer den andre delen av filmserien, nemlig zombiefilmen Planet Terror, signert Robert Rodriguez. 

 Les hele saken Av: Alfred Georg Klausen (19.07.2007)



Får-i-kål med attitude

New Zealand er de siste årene blitt godt kjent for sitt eventyraktige landskap. Mye på grunn av suksessen med blant annet Lord of the Rings-trilogien som ble spilt inn der nede. Noe som kanskje ikke er så kjent, er at New Zealand faktisk har en del hjemmelaget filmproduksjon selv også. 

 Les hele saken Av: Alfred Georg Klausen (19.07.2007)



Magien vokser

Denne uken kom en av filmene jeg har gledet meg til siden den forrige filmen i rekken kom ut. Nemlig den femte delen av historien om Harry Potter - Order of the Phoenix. Jeg innrømmer gladelig at jeg er stor-fan av Harry Potter. 

 Les hele saken Av: Alfred Georg Klausen (19.07.2007)



Hjertegod førjulsfilm

Hvert år kommer det noen filmer som handler spesifikt om jul. Familie og venner kommer sammen for å feire denne høytiden som i alle fall i Amerika er blitt en slags kjærlighetshøytid. En tid da alle skal være venner og glade i hverandre. 

 Les hele saken Av: Alfred Georg Klausen (16.12.2005)



Rotete biodrama

Forbryterjegere, eller bounty hunters som de også kalles, er noe mange av oss ofte forbinder med det ville vesten. Da reiste eventyrlystne revolversvingere rundt om i USA og letet etter ettersøkte revolvermenn og andre som var ”Wanted: Dead or Alive”. 

 Les hele saken Av: Alfred Georg Klausen (09.12.2005)



Helt grei dommedag

First-player er et begrep som dataspillentusiaster nok kjenner seg igjen i. Det vil ganske enkelt si at du ser alt gjennom øynene til hovedpersonen i spillet. Et av de første spillene av denne sjangeren, var Doom. 

 Les hele saken Av: Alfred Georg Klausen (25.11.2005)



Rett i nettet!

Fotball er noe de fleste av oss forbinder med en helgebegivenhet som nytes best foran TV’en. Enten hjemme i sofaen eller ute på en eller annen sportspub. Eventuelt, hvis det er fint vær, så kan det også nytes på stadion. 

 Les hele saken Av: Alfred Georg Klausen (04.11.2005)



Halvgod buklanding

Sist vi så Jodie Foster på kino var i den middelmådige filmen Panic Room fra 2002. En film som nok hos mange gikk rett i glemmeboken. For det er igrunn Nattsvermeren hun huskes best for, og det er det en grunn til. 

 Les hele saken Av: Alfred Georg Klausen (21.10.2005)



Sagen er fullendt

I 1977 siden ga George Lucas ut den første filmen om Star Wars. Da var allerede Republikken historien, og Darth Vader styrte galaxen. Den da aldrende jedi-ridderen Obi-Wan Kenobi fortalte hva som skjedde da hans tidligere elev Anakin Skywalker gikk over til the Dark Side of the Force, og demokratiet falt. 

 Les hele saken Av: Alfred Georg Klausen (19.05.2005)



Ingen god arvtaker

I 2002 fikk verden en ny superagent, i tillegg til James Bond: XXX. Den gangen var det Vin Diesel som spilte hovedrollen. I oppfølgeren, XXX - The Next Level, er det rapperen Ice Cube som har tatt over rollen som hardbarket superagent med brokete fortid. 

 Les hele saken Av: Alfred Georg Klausen (29.04.2005)



Rett og slett kul

For ti år siden kom filmen Get Shorty på kino i Norge. Nå fortsetter historien i filmen Be Cool. John Travolta er tilbake i rollen som Chili Palmer, gangsteren som begynte i filmbransjen i Get Shorty. 

 Les hele saken Av: Alfred Georg Klausen (22.04.2005)



Vissvass om dårlige radioforhold

De som har sett filmen "Den 6. Sansen" husker kanskje at Bruce Willis der oppdager at han kan høre lyden av de døde hvis han tar opp lyd i et helt stille rom. Denne teorien har nå fått et navn, Electronic Voice Phenomenon (EVP). 

 Les hele saken Av: Alfred Georg Klausen (22.04.2005)



Skummel barnelek

De fleste forbinder kanskje Robert DeNiro med mafia- og politifilmer, men han gjør andre roller og. I sin nye film, Hide and Seek er han psykiater. Psykiater David Callaway (Robert DeNiro) opplever at konen tar sitt eget liv. 

 Les hele saken Av: Alfred Georg Klausen (08.04.2005)



Hjertevarm kulturkollisjon

Spanglish: Når to vidt forskjellige kulturer møtes under samme tak, er det nødt til å bli kulturkolisjoner. I James L. Brooks, mannen bak blant annet "Livets lyse side", sin nye film Spanglish, er det nettopp dette som skjer. 

 Les hele saken Av: Alfred Georg Klausen (07.04.2005)



Blodig pølsevev

Vampyrer er noe som har fasinert mange opp igjennom tiden. Både i bokform og etter hvert også på film og TV. Og vampyrdrepere er alltid greie å ha. På TV er det Buffy som slår trepinner gjennom vampyrhjertene, mens på kino er det Blade som har gjort det meste av vampyrdrepingen. 

 Les hele saken Av: Alfred Georg Klausen (01.04.2005)



Utrolig morsom

Stadig flere lager animasjonsfilm, og konkurransen er hard mellom de ulike selskapene. Nå har gjengen som laget Istid slått seg sammen igjen og laget en ny animasjonsfilm. Dyrene er borte, for nå er det roboter i alle fasonger som står på rollelisten. 

 Les hele saken Av: Alfred Georg Klausen (18.03.2005)



Alternativ giftekniv

Romantiske komedier går aldri av moten, og i går hadde et nytt eksemplar av sjangeren premiære på Fønix kino i Kristiansand.Nemlig filmen Hitch De fleste menn sliter med å skjønne hva kvinner egentlig vil. 

 Les hele saken Av: Alfred Georg Klausen (11.03.2005)



Smertefullt og bra

Clint Eastwood har laget film i 50 år, og er nå aktuell i en ny film. I en alder av 74 år er han like aktiv som tidligere, bare litt gråere i håret. Million Dollar Baby er regisert og produsert av Mr. Eastwood, og han har selvfølgelig også hovedrollen. 

 Les hele saken Av: Alfred Georg Klausen (11.02.2005)



Skuffende vinter-ræl

Norske filmer har igjen en oppblomstring, og denne uken kom den andre norske filmen på denne siden av nyttår, nemlig ”Vinterkyss” på kino. Den svenske legen Viktoria (Annika Hallin) jobber i en liten bygd på indre Østlandet. 

 Les hele saken Av: Alfred Georg Klausen (11.02.2005)



Høytflyvende Leonardo

Regissør Martin Scorsese, kjent fra filmer som "Taxi Driver", "Raging Bull" og "The Gangs of New York", er igjen aktuell på kino. Denne gangen har han tatt for seg livet til en person som mange kanskje ikke har hørt om, men som var en av de mest innflytelsesrike personer på midten av det 20. 

 Les hele saken Av: Alfred Georg Klausen (04.02.2005)



Artig om kvinners midlivskrise

37 1/2 er en ny norsk komedie som handler om hvordan du kan gripe sjangsen og få oppfylt drømmene dine, selv om du av mange kan bli sett på som utdatert og gammel. Selma (Helen Vikstvedt) er 37 1/2 og føler hun er på feil sted i livet. 

 Les hele saken Av: Alfred Georg Klausen (27.01.2005)



Til minne om 9-11

Etter 11.september har brannmenn fått en særstilling i amerikanernes øyne. De er vanlige mennesker, men de trosser alt for å gjøre en god jobb. Og de lever av å redde mennesker ut av flammene. I filmen Ladder 49 – Fanget i Flammene får vi et glimt av hva som foregår bak kulissene på en brannstasjon. 

 Les hele saken Av: Alfred Georg Klausen (13.01.2005)



Skuffende togreise

Polarekspressen er den nye animasjonsfilmen på kino, og denne gangen er det Warner Bros som står bak. Med seg på laget har de fått selveste Tom Hanks. En ung gutt ligger i senga si på julaften. Han ligger og venter på en lyd han er redd han aldri vil få høre – nemlig lyden av dombjellene på sleden til Julenissen. 

 Les hele saken Av: Alfred Georg Klausen (07.01.2005)



Hysterisk morsomt fra 70-tallets TV-verden

Filmanmeldelse: Will Ferrel spiller Ron Burgundy, den mest populære ankermannen i San Diego på 70-tallet. På den tiden da alle trodde på det som ble sagt på TV, og kabel-TV var i sin spede begynnelse, er det Ron og hans nyhetsteam - en sportsmann, en reporter og en værmann - som regjerer alle ratinger. 

 Les hele saken Av: Alfred Georg Klausen (03.12.2004)



Storslagent om Alexander den Store

Filmanmeldelse: Dette er historien om Alexander den Store, mannen som i en alder av 25 år hersket over det største riket verden har sett. Alexander (Colin Farrel) var sønn av Kong Filip av Makedonia (Val Kilmer) og dronning Olympias (Angelina Jolie). 

 Les hele saken Av: Alfred Georg Klausen (03.12.2004)



Denzel i kidnappingsdrama

Høstens andre film med Denzel Washington er kommet på kino. Den første var The Manchurian Candidate som kom i begynnelsen av november, og nå er han altså aktuell med filmen Man on Fire. John Creasy (Denzel Washington) er en tidligere CIA-agent og leiemorder som nå har et alvorlig alkoholproblem og igrunn er ganske lei av livet. 

 Les hele saken Av: Alfred Georg Klausen (26.11.2004)



Høyteknologiske konspirasjonsteorier

Denne helgen har the Manchurian Candidate premiære på kino. En privat sleskap har planer om å plassere en fjernstyrt mann i det Hvite Hus. En mann som, via en liten computerchip i hodet, vil gjøre akkurat som selskapet ønsker. 

 Les hele saken Av: Alfred Georg Klausen (05.11.2004)



Praktfullt kinesisk drama

For 3 år siden kom filmen Snikende Tiger, Skjult Drage og sjokkerte kinogjengere over hele verden med sine voldsomme kamp- og fektescener ingen hadde sett maken til på filmlerretet. Ang Lee banet veien for kinesiske kamp-epos med denne filmen. 

 Les hele saken Av: Alfred Georg Klausen (29.10.2004)



Jude Law redder morgendagen

Den uredde og dyktige flygeren Joseph Sullivan, bedre kjent som Sky Captain, (Jude Law) blir tilkalt når enorme roboter angriper Ny York. Sammen med Chronicle-reporter Polly Perkins (Gwyneth Paltrow) drar Sky Captain ut for å finne ut hvem som står bak alle robotangrepene. 

 Les hele saken Av: Alfred Georg Klausen (29.10.2004)



Tom Cruise er skurk i Collateral

I går hadde Tom Cruise sin nye film Collateral premiære. Og for de som har ventet seg en film med Cruise som helt og good-guy er ikke dette filmen. Her er det nemlig Tom Cruise som er skurken Max (Jamie Foxx) har kjørt taxi i L. 

 Les hele saken Av: Alfred Georg Klausen (19.10.2004)





RADIOBINGO


Maxiflax uke 11: 26 000,- Spill radiobingo på Radio Sør Lindesnes. Hver eneste uke har vi 12.700 kroner i ordinære premier. I tillegg kan du vinne lykketallspotten (maxiflax) som kan komme seg opp i 70.000 skattefrie kroner.







#Les mer om radiobingo her


HVA SKJER PÅ RADIO SØR?


Følg alle Startkampene direkte i FotballXTRA
Radio Sør overfører alle Starts kamper i Tippeligaen. FotballXTRA starter alltid en time før kampstart med "før avspark".




#Alt om IK Start
#Lytt til nettradio her



Bursdagskake og blomster til jubilanten
Hver fredag trekker vi ukens bursdagsbarn som får feire dagen med kake og blomster. Nominasjoner mottas nå på kodeord GAVE til 2105.





#Les mer og se gavene her



Eksklusivt gavedryss til den nyfødte
Fire heldige heldige vinnere og familien får gaver for tusenvis av kroner fra våre samarbeidspartnere. Nominasjoner mottas nå på kodeord BABY til 2105.





#Les mer og se gavene her


FØLG OSS PÅ FACEBOOK



SISTE LYD PÅ SOUNDCLOUD



INSTAGRAM #RADIOSØR



INSTAGRAM #RADIOSOR



Radio Sør eies av driftsselskapet, Kristiansand Lokalradio AS (Org. 992 235 993)

Adresse:
Vesterveien 2, 4613 Kristiansand | KART
Postboks 721, 4666 Kristiansand

E-postadresse:
post@radiosor.no

Tips:
SMS/MMS: kodeord RS til 2105
E-post: studio@radiosor.no
Telefon: +47 38 02 08 88

Sentralbord:
+47 971 86 849 (man - fre 08.00 - 16.00)

Radio Sør arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Se også Redaktøransvar. Radio Sør er ikke anvarlig for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.

Radio Sør er medlem av Norsk Lokalradioforbund, som igjen er tilknkyttet Norsk Presseforbund. Musikken er gjengitt med tillatelse fra Tono.

Gjennom et forpliktende samarbeid med Radio Loland, Radio Lindesnes og Radio Kvinesdal og Radio Evje kan du nå lytte til Radio Sør i Kristiansand, Søgne, Vennesla, Songdalen, Iveland, Mandal, Marnardal, Audnedal, Lindesnes, Åseral, Hægebostad, Kvinesdal, Flekkefjord, Sirdal, Evje og Hornes og Bygland.

Ansvarlig redaktør:
Tore Mydland | +47 90 19 67 76

Daglig leder:
Pål Lomeland | +47 97 18 68 49

Utviklet av: Petter Stensig

Tilbake til toppen Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet 2012 © Radio Sør